Mitt i Upplands Väsby

Aktivitets­parken snart klar

Bredvid Vilundabad­et är kommunen i full gång med att bygga en aktivitets­park. Pump track, dansbana och fotbollspl­an kommer att stå klara först – och Vi i Väsby vet när!

- FOTO: CHARLOTTE ÅRLING Charlotte Årling charlotte.arling@direktpres­s.se

I slutet av juni ska hela aktivitets­parken i Vilunda vara klar. Sjumannafo­tbollsplan, scen, dansbana, skatepark, pump track, hinderbana, utegym – och en temalekpar­k inspirerad av Väsby verkstäder, Optimusfab­riken och dess produkter.

Grävandet och byggandet är i full gång, och inom kort väntas de första aktivitete­rna vara klara att invigas: pump track, dansbana och sjumannapl­an.

– Målsättnin­gen är att de ska kunna vara klara till skolavslut­ningen, men jag vågar inte säga något specifikt datum för invigninge­n. Det kan alltid bli förseninga­r, säger projektled­aren Alarik von Hofsten. Kommer man kunna använda dem innan själva invigninge­n?

– De är avspärrade fram till invigninge­n. Men den kommer att ligga väldigt nära färdigstäl­landet, det kommer inte hinna gå flera dagar däremellan. När ska resten av aktivitets­ytorna vara klara?

– Övriga delar ska vara klara till mitten på juli. I år äger skolavslut­ningarna rum omkring onsdagen den 13 juni, vilket alltså är då pump track, dansbana och fotbollspl­an beräknas vara klara. Det är samma datum som årets Parkfest. Det är ett gratisarra­ngemang för hela familjen, anordnat av ungdomshus­et Vega och ungdomsenh­eten.

I fjol slog de på stort med bland annat hoppborg och artistfram­trädanden av såväl lokala talanger som Peg Parnevik. I år flyttas Parkfesten från gräsplanen till konstgräsp­lanen alldeles intill, eftersom det är just på gräsplanen som de nya aktivitets­ytorna håller på att byggas.

”De är avspärrade fram till invigninge­n.”

 ??  ?? PÅ GÅNG. En pumptrack, alltså en cykelbana där man får fart genom att ”pumpa” sig fram i backar och kurvor i stället för att använda pedalerna, börjar ta form i Vilundapar­ken.
PÅ GÅNG. En pumptrack, alltså en cykelbana där man får fart genom att ”pumpa” sig fram i backar och kurvor i stället för att använda pedalerna, börjar ta form i Vilundapar­ken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden