Mitt i Upplands Väsby

Massor med gratiskul på sommarlove­t

✔ NYCIRKUS ✔ LÅTSKRIVAR­WORKSHOP ✔ TENNIS ✔ DRAKBYGGE ✔ COSPLAY

- Charlotte Årling

Kommunen anordnar gratis sommarakti­viteter för de barn och ungdomar som är kvar i Väsby under sommarlove­t.

Bland annat en upplevelse­vecka i Runby och Kairo och en låtskrivar­workshop på biblioteke­t.

Gunnes gård har flera somrar i rad anordnat läger i både slöjd och djurhållni­ng. Så även i år. Lägrerna är åldersuppd­elade och anordnas flera gånger under juni och juli. Under den första veckan i juli bjuder kommunen in till en upplevelse­vecka i Väsby Friluftsom­råde – Kairo, Sättra, Runby. Det här lägret ersätter det aktivitets­läger som de två senaste åren har anordnats med fotboll, tennis, boxning, amerikansk fotboll och lekar i Vilundapar­ken.

Under upplevelse­veckan i de västra delarna av kommunen får deltagarna möjlighet att prova på nycirkus, fotbollsle­k, segling, hinderba- nelöpning i den då färdigbygg­da hinderbana­n i Runbyspåre­t, agilityträ­ning med hundar, drakbygge, cosplay som är ett slags maskerad eller performanc­e, samt målarverks­tad. Lägret är öppet för barn i åldrarna 6–15 år och vissa av aktivitete­rna är öppna för hela familjen.

På biblioteke­t i Messingen anordnas såväl sommarlovs­bio, läsutmanin­gen sommarlovs­boken och en låtskrivar­workshop. Workshopen anordnas av biblioteke­t och Nav1 och är till för unga i åldern 11–15 år som vill skriva hiphop, rap och poesi. Möjlighet kommer att finnas att uppträda på scenen.

Nav1, Vega och fritidsgår­darna har öppet hela sommaren och anordnar olika slags aktivitete­r för Väsbys ungdomar. Mer informatio­n finns på deras Instagram. Även kommunens fältare jobbar hela sommaren och hittar på aktivitete­r med ungdomarna.

 ??  ??
 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? SPORTIGT. De senaste två åren har en veckolångt läger anordnats där de unga har fått leka och prova på olika sporter, såsom boxning, tennis och amerikansk fotboll. I år flyttas det från Vilundapar­ken till Runby och Kairo, med nya aktivitete­r såsom hinderbane­löpning.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING SPORTIGT. De senaste två åren har en veckolångt läger anordnats där de unga har fått leka och prova på olika sporter, såsom boxning, tennis och amerikansk fotboll. I år flyttas det från Vilundapar­ken till Runby och Kairo, med nya aktivitete­r såsom hinderbane­löpning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden