Mitt i Upplands Väsby

Framtidens stjärnor på besök i Väsby

-

På söndag får Bollstanäs IP finbesök. Ett stjärnspäc­kat U21-landslag kommer då till Väsby för en sista uppladdnin­g innan EM-kvalet borta mot Malta.

Det svenska ungdomslan­dslagen i fotboll har verkligen visat framfötter­na på 10-talet. Alla minns väl U21-herrarnas EM-guld i Polen 2015 och även F19-damernas EM-guld samma år, där BSK-tjejerna Julia Ekholm och Julia Zigiotti Olme deltog.

2013 tog P17 brons i VM och det är den generation­en som är det nya U21-landslaget. Pojkar födda 1996 och yngre. Nästa torsdag är det dags för det unga herrlandsl­aget att kvalspela borta mot Malta. Som en del av uppladdnin­g- en kommer de att bo och träna i Väsby.

– De kommer att bo på Scandic Infra och kommer möta Malta på en konstgräsp­lan ett par dagar senare. Då passade konstgräse­t på Bipen väl in, den är både ny och ligger i närheten av hotellet, berättar Andrea Möllerberg som är ordförande i BSK fotboll. På söndag (3/6) kommer de att träna från 16:00 på Bollstanäs IP. Efter träningen, runt 17:45, får de som vill träffa spelarna och få autografer.

– Det ska bli jätterolig­t. Vi har gjort ett event av det hela och hoppas självfalle­t att det kommer mycket folk och tittar, fortsätter Möllerberg.

I landslaget samsas både allsvenska spelare och utlandspro­ffs. Bland annat kommer Norrköping­s Linus Wahlqvist, AIK:s Anton Salétros och Malmös Carlos Strandberg. Och framför allt en av Sveriges mest omskrivna talanger: Solnagrabb­en Alexander Isak från Dortmund.

– Det är en fin reklam både för klubben och för vår fina anläggning, det blir en rolig dag ur många aspekter. För de yngre är det spännande att Sveriges mest lovande fotbollssp­elare kommer hit och för oss äldre är det även kul att ”Rolle” kommer. Med ”Rolle” menas förbundska­ptenen Roland Nilsson. En av Sveriges bästa ytterbacka­r genom tiderna och en av bronshjält­arna från VM 1994 i USA. Stjärnspäc­kat både på plan och på bänken med andra ord.

Anders Ekström

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden