Mitt i Upplands Väsby

Lind får lämna BSK:s herrar

- FOTO: BSK

Efter tolv år som herrtränar­e får nu Thomas Lind gå. Trots topplaceri­ng i division 5 vill Bollstanäs SK se en omedelbar förändring.

Förra veckan valde Bollstanäs SK:s fotbollsst­yrelse att avsluta kontraktet i förtid med herrtränar­en Thomas Lind, efter tolv år som ansvarig.

– Vi har satt upp som mål att nå fyran i år och det krävs ytterligar­e steg att nå dit. Vi sökte därför en förändring på kort och lång sikt, och då var det lika bra att göra det nu på en gång, säger ordförande Andrea Möllerberg. BSK ligger just nu tvåa i division 5 norra, men ändå görs det förändring­ar.

– Thomas är en stor BSKprofil med en enorm kompetens. Men det är lätt att det blir lite låst när man va- TVÅA. I en haltande division 5 norra ligger BSK tvåa, men Lind får nu ändå gå. rit där länge och vi ville därför ha en förändring. Vi känner att vi inte fått det lyftet vi vill ha, trots att resultaten varit bra.

Thomas själv är givetvis nedstämd över beskedet.

– Det var tråkigt, såklart. Som en chock. Tråkigt att lämna på detta sättet. Man vill alltid göra klart ett pro- jekt som man påbörjat och tror på. Det här kom som en total överraskni­ng för mig och spelarna, säger han.

– Det var ingen kommunikat­ion innan. Om jag hade indikation­er innan hade jag haft tid att ändra. Varför tror du att du får gå?

– De tyckte att vi inte kommit så långt som vi borde. Det tar tid att sätta ett spel och jag tycker vi tagit steg framåt. Men det var många nya och flera unga spelare som vi har, vilket gör att prestation­erna gått upp och ner. Den tidigare assisteran­de tränaren Christer Johansson tar nu över som huvudträna­re.

Thomas känner sig klar i BSK och går troligen till Rotebros herrar (div. 6).

Anders Ekström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden