Mitt i Upplands Väsby

Abbas vårdar skägg och hår i Väsby

-

En ny barberare har hittat till Väsby. Abbas Shihab, mer känd som Abbas Frisör, lockar kunder från hela Stockholms­området.

– Jag får sådan bra service, jag mår bra av att komma hit, säger stammisen Mikael Karam från Sätra.

Salongen Broshans barber på Dragonväge­n har stängt. Nu har Abbas Shihab, som driver den omåttligt populära skönhetssa­longen Almaza i Tensta, övertagit lokalen och öppnat nytt.

När Vi i Väsby besöker honom en månad efter öppning är han i färd med att ta hand om stamkunden Mikael Karam. Mikael Karam är frälst. Han är från Sätra och kommer nu att börja åka till Väsby i stället för Tensta för att bli klippt av Abbas.

– Förut klippte jag mig varannan vecka i Tensta. När jag upptäckte Abbas bestämde jag mig för att han skulle bli min frisör för evigt. Jag får sådan bra service och sådan bra kvalitet. Han är duktig på detaljerna, och det är detaljerna som gör helheten. Nu klipper jag mig hos honom en gång i veckan. Jag mår bra av att komma hit, jag känner mig pånyttfödd. Åker du hela vägen från Sätra, söder om stan?

– Ja, det är värt varenda millimeter. Jag har äntligen hittat den rätta frisören för mig. I 32 år rakade jag mig, men nu har jag en ny stil, en ny image, tack vare att Abbas snackade med mig och tyckte att jag skulle ha skägg. Jag är säljare, och sedan jag började hos Abbas har min omsättning ökat med 35 procent. Jag ser mer välvårdad ut och det påverkar självförtr­oendet, säger Mikael Karam.

Han får hela paketet med klippning, ansiktsbeh­andling, vax och trådning.

– Dessutom har Abbas sett till att jag har fått mycket bättre hy. Om Abbas hade öppnat salongen på en bergstopp hade jag åkt dit, säger Mikael Karam. Abbas har yrket i blodet; såväl hans far som hans bror är frisörer. Eller barberare, som han själv kallar det, eftersom han klipper både hår och skägg. Han kommer att KÄNDIS. AIK-spelaren Ahmed Yasin är en av flera kändisar som klipper sig hos Abbas. jobba heltid i salongen i Väsby som han äger tillsamman­s med sin kusin. Varför Väsby?

– Vi känner redan många i Väsby. Jag tror till ett hundra procent att det här kommer att fungera, säger Abbas.

I salongen sitter några fler stamkunder som liksom Mikael Karam lovordar Abbas. De menar att det är omtanken om kunderna och det faktum att Abbas är väldigt social som gör honom så framgångsr­ik.

– Han gör de bästa an- siktsbehan­dlingarna och de bästa klippninga­rna. Han är en barberare som är känd över hela stan. Han borde bli internatio­nell, säger Fahd Ali. Charlotte Årling FADE. Det som en stor del av kunderna efterfråga­r är fade, alltså en jämn övergång från kortare till längre hår.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden