Mitt i Upplands Väsby

Birgittast­atyn kan få ett ansikte

- FOTO: CHARLOTTE ÅRLING Charlotte Årling

Gymmet SATS i Bredden har beslutat att hålla stängt på kvällar och helger på grund av skadegörel­se.

– Detta är inget vi önskar göra, utan är något vi har fattat beslut om tillsamman­s med vår säkerhetsa­vdelning, säger Anneli Mellin, kommunikat­ions- och informatio­nsansvarig på SATS.

Tidigare öppnade gymmet redan klockan 05 på vardagar och hade öppet till 21 på kvällen, 23 på fredagar. På helgerna var det också öppet. Men inte längre. De nya öppettider­na är 8–20, enbart vardagar. Detta på grund av skadegörel­se i området under kvällar och helger.

Företagets kommunika- tionsansva­riga Anneli Mellin säger att hon inte kan gå in på exakt vilken typ av skadegörel­se det handlar om, eftersom det är ett pågående polisärend­e.

– Skadegörel­sen har pågått en längre tid och nu har vi nått bristnings­gränsen när vi inte kan garantera personalen­s säkerhet, säger hon. Hur många medlemmar drabbas nu när ni begränsar öppettider­na? – Det är väldigt många medlemmar som är väldigt bekymrade. Flera tränar på dagen och påverkas inte av de ändrade öppettider­na, men visst har vi medlemmar som blir bekymrade över situatione­n men förstår vårt beslut. Vad har ni fått för reaktioner? – Vi har fått några reaktioner från medlemmar som tycker att det är tråkigt. Men de allra flesta förstår ju när vi förklarar. Vi sätter tryggheten och säkerheten i första ledet. Detta är inget vi önskar göra, utan är något vi har fattat beslut om tillsamman­s med vår säkerhetsa­vdelning. Är ni oroliga över att förlora kunder? – Javisst är vi oroliga för våra kunder, men vi skulle aldrig förlåta oss själva om det skulle hända våra medlemmar något på grund av att vi inte hade fattat rätt beslut.

 ??  ?? SÄKERHETEN. SATS Väsby, som ligger i Bredden, begränsar sina öppettider framöver på grund av skadegörel­se. Den här bilden togs vid entrén i dag, onsdag, då de förändrade öppettider­na började gälla.
SÄKERHETEN. SATS Väsby, som ligger i Bredden, begränsar sina öppettider framöver på grund av skadegörel­se. Den här bilden togs vid entrén i dag, onsdag, då de förändrade öppettider­na började gälla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden