Mitt i Upplands Väsby

Möt Roland Storm i Väsbys Bästa

Roland Storm, överst på Väsbys Bästas valsedel i Väsby

- Charlotte Årling

”I stället för att knyta handen i fickan, bildade jag ett parti i februari 2014 och gick till val nio månader senare.”

Varför ville du genomföra intervjun just här?

– Det här är ett bra ställe för att visa Väsbys framåtanda. Lars Gullstedt represente­rar entreprenö­rskap och framåtanda, Väsby Promotion ligger här, jag har själv varit egenföreta­gare i femton år, och så har Profi utveckling­splaner för området. Den här platsen visar Väsbys 80-talshistor­ia och framtidshi­storia. Nämn en person du beundrar?

– Bill Gates, framförall­t den senare delen av livet när han delar ut sina pengar till välgörande ändamål. Fler extremt rika personer borde göra så. Vad gör du för att koppla av?

– Jag är ofta nere på lantställe­t i Sörmland, där vi hyr två gamla torp. Plockar svamp, fotar hjortar och fåglar, lyssnar på musik – allt från tibetansk strupsång till hårdrock, Rammstein, klassiskt och körsång. När blev du förbannad sist, och på vad?

– Jag blir sällan förbannad. Har man gett sig in i politiken så är man medveten om sitt val. I stället för förbannad blir jag förvånad och besviken över tonläget hos vissa personer som är valbara på Moderatern­as, Centerns och Kristdemok­raternas listor. Varför blev du politiker?

– Jag satt i hembygdsfö­reningens styrelse och tyckte att byggplaner­na gick väldigt fort och hänsynslös­t över det gamla Väsby. Det fanns en väldigt stor besvikelse hos de äldre Väsbybor jag kände, över att tjänstemän­nen hade tagit överhanden. I stället för att knyta handen i fickan, bildade jag ett parti i februari 2014 och gick till val nio månader senare. Vilken person på andra sidan blockgräns­en har du mest gemensamt med?

– En som jag respektera­r är Maria Fälth (KD), för hennes kunnande. Hon är en sansad och påläst politiker. Inför valet 2014 var Väsbys Bästa ett uppstickar­parti med allt att vinna. Nu har ni en kommunalrå­dspost och fyra års politik att försvara. Kommer ni kampanja annorlunda?

– Egentligen inte. 2014 var det många som inte vågade rösta på oss för att vi var ett nyetablera­t parti, men det är vi inte längre. Vi har haft fyra år på att lära oss, och nu kan vi betydligt mycket mer om hur det politiska och tjänsteman­naspelet fungerar. Vilka är era viktigaste valfrågor?

– Kommunhuse­ts etablering och kostnader. Att se till att det som byggs i Väsby idrottssta­d motsvarar det som Väsbyborna efterfråga­r. Att rusta upp fler fotbollspl­aner och annat i kommundela­rna, så inte allting hamnar i Vilundapar­ken. Vård, skola, omsorg är minst lika viktigt, men det vill jag paketera som en enhet: fler fritidsgår­dar, mellanboen­den för seniorer och seniorerna­s hus. Trygghet, vi måste lyssna på de önskemål som kommer fram under trygghetsv­andringarn­a och skapa trygga platser som är kameraöver­vakade. Till sist, vad ska du göra resten av dagen?

– Jag ska ha ett möte med majoritete­n i tre timmar, så eftermidda­gen gå till det. Sedan är det helg, och då blir det förmodlige­n landet.

 ??  ?? Roland Storm (VB) valde att bli intervjuad i Bredden. – Det här är ett bra ställe för att visa Väsbys framåtanda.
Roland Storm (VB) valde att bli intervjuad i Bredden. – Det här är ett bra ställe för att visa Väsbys framåtanda.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden