Mitt i Upplands Väsby

BSK:S DAMER VRÄKER IN MÅL

BSK:s damer leder serien när den tar sommaruppe­håll

- Anders Ekström

Bollstanäs damlag gör stor succé i division 1. Inför lördagens våravsluta­nde seriefinal har laget bara tappat två pinnar hittills och tillskansa­t sig en målskillna­d på hela plus 52 (!).

– Det ser bra ut, onekligen, säger huvudträna­ren Kalle Fremdling.

De två senaste säsongerna har BSK verkligen etablerat sig som ett topplag. Sedan den ofrivillig­a återkomste­n till tredje divisionen 2016 har fotbollsda­merna kommit etta och tvåa i seriespele­t.

I år har framgångar­na fortsatt. Och det har skett i storslagen stil.

Med en omgång kvar innan semestern är laget obesegrade, bara tappat två poäng och gjort hela 56 mål på de elva spelade matcherna. Givetvis medför det serieledni­ng.

– Det är synd att klaga, vi har hållit en hög nivå under lång tid. Det ser bra ut, onekligen, säger huvudträna­ren Kalle Fremdling och fortsätter:

– Vi har ju bara släppt in fyra och gjort massor med mål, så både defensiven och offensiven fungerar bra hittills. Varför tror du att det gått så bra hittills?

– Jag har kunnat jobba med samma grupp i flera år så de är trygga i sina roller och vet hur vi ska spela. Truppen är ung och utveckling­sbar, spelarna blir bara bättre hela tiden. Jag skulle säga att utveckling och kontinuite­t är de största anledninga­rna till resultaten.

– Samtidigt är det väldigt långt kvar. Det är ett maratonlop­p och utmaningen blir att hålla nivån över tid. Kalle är inne på år fyra som BSK-tränare och trivs ypperligt i gulgrönt.

– Det har varit en fantastisk­t rolig resa överhuvudt­aget, det är en väldigt bra grupp att jobba med. Att se spelarnas utveckling vecka för vecka, månad för månad och år för år är riktigt kul.

På onsdagen innan midsommara­fton spelades ”vårens” näst sista match. Det blev 2-0 borta mot Rimbo – men vinsten satt långt inne.

– Det var ett bra test för oss. Att vi klarade av att plocka tre poäng trots att det inte var ”by the book”. Att vinna när man inte spelar sin bästa fotboll är en styrka. Det kommer vi bära med oss. Nyheter kring truppen är att Mariama Jammeh gjorde comeback mot Rimbo efter knäskadan. Wilma Engstrand ”rehabar” fortfarand­e sitt knä och får sikta på återkomst i höst. Målskytten Malin Engdahl Elsilä är gravid och lär inte spela mer i år.

Övriga truppen, som det ser ut just nu, förblir intakt till hösten menar Fremdling.

– Vi har medveten en liten grupp och jagar inga nyförvärv. Klubben F03-lag har stöttat oss med spelare när vi behövt och gjort det bra. Halva säsongen är alltså spelad och Bollstanäs leder tabellen med fyra poäng. I vårens sista match, och andra halvans första kamp, väntar seriefinal mot Sandvikens IF på Bipen (lördag, 14:00).

– En viktig match mot ett bra lag. Efter den får vi se om vi leder med en, fyra eller sju vid uppehållet.

”Det är ett maratonlop­p.”

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? MÅLRIKT. Anna Thim är en av flera vassa målskyttar i Bollstanäs damlag.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM MÅLRIKT. Anna Thim är en av flera vassa målskyttar i Bollstanäs damlag.
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? SERIEFINAL. Sandvikens IF väntar i sista matchen innan uppehållet. Bortamatch­en mot SIF slutade 3–2 till BSK.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM SERIEFINAL. Sandvikens IF väntar i sista matchen innan uppehållet. Bortamatch­en mot SIF slutade 3–2 till BSK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden