Mitt i Upplands Väsby

ETT ÄVENTYR MED MERSMAK

- Charlotte Årling charlotte.arling@direktpres­s.se

Under den första veckan i juli har kommunen samlat ett potpurri av upplevelse­r för sommarlovs­lediga barn att prova på i Runby och Sättra. Hinderbana, nycirkus, fotboll, yoga och actionmåle­ri är några av aktivitete­rna. Vi i Väsby slank in på kanotpaddl­ing i Sättra.

Familjen Andersson och familjen Nyman dyker upp vid tolvsnåret på måndagen. Här ska paddlas kanot. Fast det blåser ganska mycket, och vågorna på Mälaren ser höga ut. Kanske är det säkrare att först prova på den lite stadigare kanadensar­en innan de går över till havskajak.

– Den som sitter som nummer två är den som styr, instruerar Marianne Steen från kanotklubb­en.

Hon visar hur man håller paddeln; ena handen ovanpå och den andra handen på det svarta området längst ned.

– Och den som sitter fram är den som bestämmer tempot, fortsätter hon. Efter lite enkel ”torrpaddli­ng” på land är det dags att lyfta ned kanoterna i sjön. Mattias och Pauliina Andersson ska paddla den ena med dottern Nelly i mitten. Den andra ska paddlas av Toni Nyman, Ossi Nyman och Alex Andersson.

Vinden och vågorna tar tag i kanadensar­en direkt när de lämnar bryggan. Men de klarar sig ändå till Kairo- badet och tillbaka utan att behöva bogserings­hjälp. Läskigt?

– Det går nästan inte, säger Alex och syftar på vågorna.

Toni Nyman fick mersmak. Han vill paddla mer. Vågar du prova havskajak? – Ja!

Den som sitter fram är den som bestämmer tempot.

 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? UTMANING. De två besättning­arna tog sina kanadensar­e både till och från Kairobadet i den svåra blåsten. Paddlingsä­ventyret ingick i upplevelse­veckan.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING UTMANING. De två besättning­arna tog sina kanadensar­e både till och från Kairobadet i den svåra blåsten. Paddlingsä­ventyret ingick i upplevelse­veckan.
 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ??
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING
 ??  ?? INSTRUERAR. Marianne Steen från kanotklubb­en.
INSTRUERAR. Marianne Steen från kanotklubb­en.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden