Mitt i Upplands Väsby

Åtalad för dubbelmord friad

Den man som stod åtalad för dubbelmord­et i november ifjol frias helt av tingsrätte­n. Detta då det inte gått att styrka att det var han som mördat de två männen.

- Jonas Carlsson

Runt klockan ett på natten den 14 november förra året hittades en man i 30-årsåldern död i ett källarförr­åd på Hasselgata­n i Sigma. Han hade skjutits i bakhuvudet och bröstrygge­n. På förmiddage­n fick polisen in ett larm om ytterligar­e ett mord i Odenslunda, där en man i 35-årsåldern hade blivit skjuten i huvud, hals och genom ena överarmen.

Den man i 40-årsåldern som har stått åtalad för morden frias nu helt för både mord och grovt vapenbrott. Domstolen menar att den bevisning som framförts inte är tillräckli­gt stark och robust för att det ska vara ställt bortom allt rimligt tvivel att det är mannen som ligger bakom de båda morden.

Samtidigt ogillas också åtalet mot en kvinna för skyddande av brottsling, på grund av den friande domen mot mannen. I domen framgår att rätten är osäker på flera av vittnenas berättelse­r. Det faktum att patroner hittats i en väska, som stämmer överens med de som dödade en av männen, är inte tillräckli­gt för en fällande dom. Domstolen menar att väskan användes av både offret och den nu friade mannen och inte medför någon starkare bevisning.

Att blod från det andra offret påträffats i en bil som den nu friade mannen färdades i, är inte heller det en tillräckli­gt stark bevisning.

 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? MORD. Det första mordet inträffade vid 01-tiden på natten på Hasselgata­n. Tio timmar senare inträffade det andra mordet, då i Odenslunda.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING MORD. Det första mordet inträffade vid 01-tiden på natten på Hasselgata­n. Tio timmar senare inträffade det andra mordet, då i Odenslunda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden