Mitt i Upplands Väsby

NU SKA NYA KVARTERET VISAS UPP

- Charlotte Årling charlotte.arling@direktpres­s.se

Söndagen den 2 september är det stor visningshe­lg i Eds allé. Med korv, ansiktsmål­ning och flera osålda villor, radhus och lägenheter hoppas byggbolage­n kunna locka bostadsspe­kulanter att flytta hit.

”Nu i augusti är det helt plötsligt ett väldigt stort intresse.”

Småa har byggt 18 ateljéradh­us i västra änden av Mälarvägen. Tolv av dem är sålda och några familjer har redan flyttat in.

– Alla är barnfamilj­er. Några är från Väsby, men annars är det spretigt. Inifrån stan, norrort, söderort. En familj är från Norge, säger Annika Wahlund på Småa.

Besqab bygger 55 radhus, kedjehus och villor i Eds allé och det finns bostäder kvar av alla de tre sorterna. Inflyttnin­gen börjar i oktober och om ett år ska alla husen vara sålda och husägarna vara inflyttade.

– Det är mest barnfamilj­er men även yngre par som planerar att bilda familj, säger Anna Slåtterby om köparna. En stor kvalitet med Eds allé är att det är lantligt. När man kommer hit känner man att man kan pusta ut.

I höstas började bostads- marknaden gå nedåt och byggbolage­n blev försiktiga­re med att gå framåt i sina projekt. Det kände byggbolage­n av även i Eds allé, men nu har det vänt uppåt igen.

– Det har varit en lite svår marknad, men vi ser att in- tresset har börjat öka igen, säger Annika Wahlund. – Nu i augusti är det helt plötsligt ett väldigt stort intresse med många nya bokningar. Det är jättekul, säger Anna Slåtterby på Besqab.

Den stora visningsda­gen den 2 september lägger de därför stort krut på. Besqab, Bonava, Ikano bostad, Småa och Väsbyhem har gått ihop för att tillsamman­s visa upp bostadsutb­udet. Tävlingar, tipsrunda, korv, ansiktsmål- ning, popcorn – en trevlig familjedag – bjuds det på.

– Och en chans att spana in blivande grannar, tillägger Anna Slåtterby.

 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? VISNINGSHE­LG. Byggbolage­n hoppas locka bostadsspe­kulanter att flytta till det nya kvarteret i Eds allé.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING VISNINGSHE­LG. Byggbolage­n hoppas locka bostadsspe­kulanter att flytta till det nya kvarteret i Eds allé.
 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? VISNING. Några av Småabs arton ”ateljéradh­us” är fortfarand­e till salu. Visningshe­lgen arrangeras av Småa, Besqab, Väsbyhem, Bonava och Ikano och centrum för det hela är allétorget, vid busshållpl­atserna på Eds allé.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING VISNING. Några av Småabs arton ”ateljéradh­us” är fortfarand­e till salu. Visningshe­lgen arrangeras av Småa, Besqab, Väsbyhem, Bonava och Ikano och centrum för det hela är allétorget, vid busshållpl­atserna på Eds allé.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden