Mitt i Upplands Väsby

Kalle Berglund blir Grimsta trogen

- FOTO: MIGUEL RAMOS

Ett par tongivande spelare har lämnat Grimsta – men målskytten Kalle Berglund blir klubben trogen. 35-åringen känner stor revanschlu­sta efter fiaskot i vintras.

– Man kan inte hoppa av nu. Det gäller att visa hjärta.

Det blev en minst sagt omtumlande säsong 2017/18, både för laget och Kalle själv. Målskytten led hårt av skador i sin högerfot samtidigt som laget hade det tungt i bottenstri­den. Det hela slutade med degraderin­g och Berglund kunde inte ens spela hälften av matcherna.

– Det var åt helvete, jag är jättebesvi­ken både på mig själv och laget. Det skulle inte hända att vi åkte ur, men det gjorde det. Alla får ta på sig det. Total katastrof, säger Runbysonen.

Under säsongen strulade både ledbandet och hälsenan i foten.

– Det var givetvis tungt. Men å andra sidan var det första gången i hela min karriär som skador stoppat mig så mycket under en säsong. Nederlagen i vintras har istället skapat en revanschlu­sta MÅLSKYTT. De senaste fyra säsongerna har Kalle stått för 97 mål och 84 assist för klubben. hos Kalle. Nyligen blev det klart att han blir kvar i klubben.

– Man kan inte hoppa av nu. Jag hade planer att tävla på högre nivå, men kroppen säger ifrån. Som det känns nu har jag stora förhopp- ningar att kunna spela i vinter och då känns det tryggast i Grimsta och kunna hjälpa till så gott det går.

– Jag tycker det känns kul att vara med i ombygget och ”nya” Grimsta. Tillsamman­s med några andra äldre spelare hoppas jag kunna hjälpa till att bygga en ny kultur här. Med två proffsvänd­or i Schweiz, SSL-spel i tre olika klubbar samt ett gäng säsonger i allsvenska­n är 35-åringen en perfekt spelare att bygga laget kring. Dessutom är han från Upplands Väsby.

– Jag hoppas kunna bidra med rutin och föregå med gott exempel. Visa vad som krävs på träning och match och visa att man spelat på hög nivå i 20 år. Givetvis också poängprodu­ktion och vara en ”gå i bräschen”-spe- lare, en som visar vägen på plan.

Jag hoppas kunna bidra med rutin och föregå med gott exempel.

Ett gäng av de äldre spelarna har aviserat att de lägger ner. Därför blir spelare såsom Michel Kamerer, Fredrik Jigland och Kalle själv extra viktiga.

– Ja, så blir det ju. Det blir en annorlunda säsong på så sätt, vi har tappat många bra och rutinerade spelare. Jag tycker att laget ser spännande ut ändå, men vi måste ha tålamod och inte ha för höga förväntnin­gar. Man har lärt sig en läxa efter debaclet i vintras, så nu gäller det att visa hjärta. Förra säsongen var det många derbyn mellan Grimsta och lag i grannkommu­ner såsom Rotebro (Sollentuna), Jakan och Rosersberg. Men i vinter blir det derby på riktigt. Runby IF – Kalles moderklubb – spelar i samma serie.

– Den ska jag bara spela. De har ett bra lag, med många gamla rävar, så det blir stekheta matcher. Förhoppnin­gsvis blir det även riktiga publikmatc­her. Anders Ekström

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden