Mitt i Upplands Väsby

Grimsta AIK redo för nystart

Äldre Grimstavet­eraner och unga AIK:are siktar mot toppen i vinter

-

En stomme med äldre spelare, två unga nyförvärv och ett intressant samarbete med AIK. 2018/19 blir en nystart för Grimsta AIK:s innebandyh­errar.

– Förra säsongen är glömd, nu blickar vi bara framåt, säger nya tränaren Håkan Fröberg.

Det har nu gått ett drygt halvår sedan Grimsta AIK åkte ur ettan. Ett gäng spelare deklarerad­e tidigt att de la ner, medan en stomme sa ja till fortsatt spel. Vinterns division 2-spel blev därför en naturlig nystart för den lokala innebandyk­lubben.

– Med Malmsten blir vi nio, säger Håkan Fröberg i ett av Vilundahal­lens omklädning­srum och kollar på trupplista­n på mobilen.

– Sen är Linus Berglund och Jimmy Lundblad på gång tillbaka, så jag skulle säga drygt elva spelare som blir kvar plus två nya killar utifrån. Kul som sjutton att ett gäng äldre stannar kvar och satsar vidare i klubben. Michel Kamerer är en av de spelarna som kritat på nytt kontrakt.

– Har man åkt ur en serie är man skyldig att försöka ta tillbaka laget igen, säger 42-åringen från Smedby. Vi har flera duktiga lag på gång i klubben, så det gäller att bygga upp en kultur igen i alaget. Fröberg fyller på: – Det gäller att skapa en bra kultur att komma upp till. Den har inte varit dålig tidigare, men den kan bli ännu bättre. Det blir ju lite generation­sskifte nu, det tog ett tag att glömma förra säsongen men nu blickar vi bara framåt.

– 2018/19 blir ju nystart eller kanske omstart hur man nu väljer att se på det. Två nya spelare har alltså tillkommit utifrån och dessutom har Grimsta ett nystartat samarbete med AIK. Spelare kan lånas från både a- och juniorlage­t i svartgult.

– Det hade nog kanske gått att spela match med befintlig trupp, men vi är lite för få för att kunna träna optimalt och utvecklas. Det känns därför jättebra med samarbetet. Vi har hittills haft flera AIK-spelare med både i match och träning, och det har funkar mycket bra, säger coach Fröberg och fortsätter:

– Jag tycker vi har en bra mix i ålder och det är en motiverad trupp. Vi är nu 17, 18 spelare i träningsgr­uppen, vilket är bra. Det blir ju ett generation­sskifte i och med AIK-samarbetet. Veteranern­a Kalle (Berglund) och Michel blir extra viktiga och är båda supertagga­de inför detta. Kamerer tycker laget börjar se vasst ut.

– Jag tycker absolut att det ser intressant ut. Det såg tungt ut när en stor del av de bärande spelarna lämnat, men jag tycker det börjar likna något bra nu, säger backen med 13 säsonger i högsta serien.

– Det blir viktigt att har bra med folk på träning och att vi äldre håller. Det är nyckeln. Det finns inga genvägar. Så till det viktigaste. Säsongen drar igång på lördag (Värmdö hemma, 15.00) så vad satsar Grimsta gemensamt mot i vinter?

– Målet är att bygga en kultur igen och att gå upp, även om division 2 känns tuffare än på många år. Jag är medveten om att vi tappat meriterade produceran­de spelare men andra får istället kliva fram och ta ansvar, avslutar Fröberg.

Anders Ekström

”Har man åkt ur en serie är man skyldig att försöka ta tillbaka laget igen.”

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? BIDRA. För Michel Kamerer var det ingen tvekan att förlänga med Grimsta: ”Så länge jag håller och kan bidra så spelar jag självklart. Det ska bli kul att lära ut till de yngre spelarna”
FOTO: ANDERS EKSTRÖM BIDRA. För Michel Kamerer var det ingen tvekan att förlänga med Grimsta: ”Så länge jag håller och kan bidra så spelar jag självklart. Det ska bli kul att lära ut till de yngre spelarna”
 ??  ?? BRA FÖRUTSÄTTN­INGAR. Tränaren Håkan Fröberg tycker Grimsta, efter en lång startsträc­ka , fått ihop det bra och har bra förutsättn­ingar att prestera i vinter.
BRA FÖRUTSÄTTN­INGAR. Tränaren Håkan Fröberg tycker Grimsta, efter en lång startsträc­ka , fått ihop det bra och har bra förutsättn­ingar att prestera i vinter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden