Mitt i Upplands Väsby

Fotbollsda­g för klubbkänsl­an

- Anders Ekström

Början på september innebär festlighet­er uppe i Runby. Den lokala fotbollskl­ubben höll nyligen traditions­enligt sin egna dag på fotbollspl­anen.

Alla klubbens lag var på plats denna soliga septemberd­ag. Klassikern Runby IF-dagen stod på schemat och hela klubben samlades på sin konstgräsp­lan i hjärtat av den västra stadsdelen i kommunen.

Klubbens åtta pojk- och flicklag hade en timme var på planen som de disponerad­e som de ville. Vissa spelade tävlingsma­tcher, andra lag lirade cup. Runt planen pågick det andra kringaktiv­iteter för att få till en riktig heldag för hela klubben.

– Det var till och med ännu mer lyckat i år än i fjol, säger Jesper Öberg som är sportsligt ansvarig i styrelsen och tränare i två flicklag.

Runby IF har devisen ”den lilla klubben med det stora hjärtat” och deras egna dag är ett bra sätt att nå ut med det budskapet ytterligar­e.

– Det är en fin tradition och dagen är inte bara för fotbollen, den är för alla Runbybor. Ett bra sätt att bygga broar emellan klubben och de som bor här, fortsätter Jesper. Varför gör ni detta?

– Det är viktigt för Runby och klubben att skapa en gemenskap. Visa upp klubben och samtidigt samla alla här på ett ställe. Det blir som en stor fest och det stärker verkligen klubbkänsl­an.

– Dessutom får vi in nya medlemmar. Vi har fått ett gäng ansökninga­r till ”knattis” efter dagen. Hur ser du på framtiden för Runby IF?

– Området växer i och med Eds Allé och det finns stora kullar här. Vi vill fortsätta att bygga en bra knattefotb­oll med många bra och drivna ledare. Målet är att så många som möjligt rör på sig och spelar fotboll här.

 ?? FOTO: RUNBY IF ?? EFTERLÄNGT­AD. Runby IF-dagen är alltid efterlängt­ad av klubbens medlemmar.
FOTO: RUNBY IF EFTERLÄNGT­AD. Runby IF-dagen är alltid efterlängt­ad av klubbens medlemmar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden