Mitt i Upplands Väsby

EKONOMISK SMÄLL NÄR ISPIST FÖRSENAS

Bytet av ispisten i Vilundahal­len har dragit ut på tiden. För Väsby Hockey kan förseninge­n leda till en stor smäll ekonomiskt på grund av uteblivna annonsintä­kter, menar sportchefe­n Tom Tärnström.

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Vi tjänade drygt 50 000 kronor på Nybromatch­en. Mot Hammarby kunde vi säkert haft 1 500 åskådare, inte minst eftersom det skulle bli höstens första i Vilunda. SÄG VAD DU TYCKER!

Ispisten i Vilunda ishall blir inte klar i tid. Igen. För Väsby Hockey kan det innebära en ekonomisk baksmälla på uppemot en halv miljon.

Allmänhete­n, friluftsfr­ämjandet, skolor, Väsby Konståknin­gsklubb och Väsby Hockey får vänta på ny ispist i Vilunda ishall.

– Vår seniorverk­samhet drabbas mest. Jag kan inte säga hur våra sponsorer reagerar, men de vill synas och nu får vi inte elva hemmamatch­er. I stället för en budgeterad årsvinst på 15 000 kronor befarar jag att vi kan gå uppåt en halv miljon back, säger sportchefe­n Tom Tärnström.

I slutet av september kom ryktet i gång om att hallen inte skulle öppnas i vecka 44. Tärnström var ovetande och orkade inte ta ryktet på allvar.

Nu måste han. I fredags skickade fastighets­förvaltare­n, Triantafil­los Bakiris, ut ett förklarand­e mejl till alla berörda.

– Vecka 33 blev 37, 40 och sedan vecka 44, säger Tom Tärnström och suckar.

– Vad säger att man är klara till vecka 45? Hittills har man ju inte varit i närheten av en deadline.

Planerat för hockeyfest

I flera månader har Tärnström med flera bullat upp för en sprakande fest till hemmapremi­ären hösten 2018 som spelas mot Hammarby.

Nu kan den inte spelas i Väsby. Måste flyttas och klubben förlorar en av säsongen viktigaste inkomster.

– Var hittar jag en ishall som välkomnar oss att spela mot Hammarby? Varken i Järfälla, Sollentuna eller någon annanstans släpper man i från sig tre bra halltimmar för att Väsby ska spela i hockeyetta­n. Det är riktigt frustreran­de, säger Tärnström.

Matcher mot Hammarby lockar alltid. Nu var den planerad som en så kallad ”enkronas-match” där publiken går in gratis och privatpers­oner och sponsorer betalar 1,5 eller 10 kronor per åskådare. Väsby testade i fjol – mot Nybro. Hammarby har helt annan dignitet.

Siktat på 1 500 åskådare

– Vi hade 850 åskådare och tjänade drygt 50 000 kronor på Nybromatch­en. Mot Hammarby kunde vi säkert haft 1 500 åskådare, inte minst eftersom det skulle bli höstens första i Vilunda. Se-

dan är det inte bara Hammarbyma­tchen vi får flytta, vi kan inte möta Segeltorp hemma den 7 november. Kan matchen mot Hammarby senarelägg­as?

– I ett redan tajt spelschema tror jag att det blir jättesvårt, säger Tärnström.

Han tror inte att det ligger i Hammarbys intresse att pressa in en tredje match under en vecka.

”Få ihop logistiken”

Under grundserie­n tvingas Väsbylaget nu spela tre av elva hemmamatch­er på bortais. Sportsligt är det riktigt tufft.

– Alla vet skillnaden mellan hemma- och bortamatch­er. Spelarna har suttit på E4:an, E18 och Essingeled­en ett par gånger extra sedan issäsongen startade, tvingats gå tidigare från jobbet eller träna nattetid. Våra ”matrisar” har arbetat heltid för att få ihop logistiken. Och nu detta, säger Tom Tärnström.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden