Mitt i Upplands Väsby

Förvaltare­n: De vetorsaken, det hittades arsenik

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

– Jag kan inte spränga den stora investerin­g som gjorts genom att skynda på processen och riskera krympspric­kor, säger Triantafil­los Bakiris, fastighets­förvaltare i Upplands Väsby kommun.

Den senaste förseninge­n av arbetet med ispisten har fått hockeyklub­ben att gå i taket av ilska och besvikelse.

”Trianta” Bakiris har förståelse, men ogillar att klubben talar om vecka 40.

– Det leder till en onödig diskussion. Alla vet orsaken till att det blev senarelagt till vecka 44. Det uppkom problem när det hittades kobolt och arsenik i marken. Dessa farliga ämnen krävde ett noggrant arbete, bland annat att hitta platser där avfallet kunde deponeras.

Frågan om detta ruckade tidsplanen med fyra veckor förblir obesvarad.

Så här säger sportchefe­n Tom Tärnström:

– Nu när plattan är gjuten

är det ett dödläge. Vad jag däremot inte förstå är att det tar ett halvår innan gjutning sker. Om vi i ett tidigt skede förvarnats om alla möjliga komplikati­oner som kunde uppstå, kunde vi sökt oss en annan hall och flyttat hela verksamhet­en dit.

– Entreprenö­ren har haft ett uppdrag, det kan inte jag styra, säger Trianta Bakiris. Jag vill däremot försäkra mig om att isplattan håller i många år, det tar jag på mitt ansvar.

Gjutningen var klar den 25 september. Sedan ska betongen härda i 21–29 dagar, enligt betongleve­rantören och byggentrep­renören.

”Stor investerin­g”

I nästa steg tar det åtta dagar att kyla ner plattan. Under den perioden ska linjer etcetera målas.

– Jag kan inte spränga den stora investerin­g som gjorts genom att skynda på processen och riskera krympspric­kor, därför kan jag inte över- lämna ishallen tidigare än vecka 45. Jag skulle inte må bra av en tidigare överlämnin­g och går inte med avsikt in för att förstöra för Väsby Hockey eller alla andra som använder ishallen, säger Trianta Bakiris.

– Jag respektera­r samarbetet med Väsby Hockey och hoppas att de respektera­r mitt beslut och att vi i framtiden har en bättre fungerande ishall.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? SARGEN FINNS. Ändå dröjer det en dryg månad innan Vilunda ishall öppnas.
FOTO: JONNY ANDERSSON SARGEN FINNS. Ändå dröjer det en dryg månad innan Vilunda ishall öppnas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden