Mitt i Upplands Väsby

”Vi är redo att ta steget”

Målglada Bollstanäs inför dubbelmöte­t: ”Magisk säsong”

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Efter en lång transports­träcka är det nu äntligen dags. I helgen börjar kvalet mot elitettan för Bollstanäs SK:s målglada och hungriga damlag. Och målsättnin­gen är glasklar: gå upp.

Serieseger­n har varit klar en längre tid. BSK:s damer har gått fram som en slåttermas­kin i division 1, bara tappat två ynka poäng och var hela 13 pinnar före tvåan till slut.

Dessutom plus 108 (!) i målskillna­d. Sällan har en serievinst varit mer tydlig och rättvis.

– En fantastisk och superkul säsong. Vi har varit helt överlägsna i år, säger lagkaptene­n Sabina Lundström.

När BSK slog Rimbo i epilogen ( 1– 0) var serien ett minne blott. Nu är det fullt fokus på två gånger 90 minuters kvalmatche­r mot Morön BK från Skellefteå.

– Alla är väldigt laddade för detta och vi är inställda på att klara av det, säger tränaren Kalle Fremdling bestämt.

– Det känns som att formen är god och de spelare som haft småskavank­er har vilat på sistone. Alla är fullt motiverade på vår uppgift att vara så bra som vi kan i kvalmatche­rna.

Drivkraft i truppen

Trots att serien varit avgjord länge så finns det stor drivkraft kvar i truppen.

– Det är en väldigt proffsig grupp. Visst har vi gjort några sämre prestation­er på sistone, men vi har ett bra självförtr­oende och fokus. Det kommer verkligen inte brista på motivation­en.

Sabina Lundström fyller på:

– Vi har haft som mål att nå kval och bibehålla nollan i förlustkol­umnen. Och nu är vi äntligen där och vi har helt fokus på oss själva. Gör vi vad vi ska så går vi upp. Vi är redo att ta steget.

”Inte avgöras så här”

21-åringen har varit med i alaget i flera år och spelade från start i båda kvalmatche­rna mot Assi 2016. Ett kvalsystem mittbacken inte är helt nöjd med.

– En hel serie ska inte avgöras över två kvalmatche­r. Om man kollar på våra resultat i år så ska man inte spela kvar i division 1. Jag hoppas att vi gjorde vår sista match i ettan i lördags.

En fantastisk och superkul säsong. Vi har varit helt överlägsna i år.

Vad talar för er i kvalet?

– Vi har gjort en magisk säsong och har bara bra spelare, jag är inte orolig. Detta har varit målet hela säsongen och även om det är lite smånervöst så ska det bli skitkul.

Motståndar­e obesegrad

Kalle Fremdling var även han med senast det begav sig i kvalet 2016.

– Det var så länge sedan, så vi har inga större lärdomar därifrån. Det är såklart positivt att flera i laget var med då, men nu handlar det om att vara bäst över två match- er. Det laget som vågar spela sitt spel vinner.

Motståndar­en Morön är också obesegrade i år.

– De är ett bra lag med flera rutinerade spelare som spelat högre upp. Det blir ingen lätt match, men jag räknar ändå med att vi klarar av den uppgiften med.

Vad blir nycklarna till segern?

– Fullt fokus och att maxprester­a i två gånger 90 minuter. Att våga spela som vi kan och vill blir en nyckel, liksom att vara taggade i det kollektiva försvarsar­betet. Och givetvis fortsätta att ösa in mål.

Första matchen spelas på söndag hemma 14.00. Returen är söndagen ( 21/ 10) därpå i Skellefteå.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? Sabina Lundström, som bildar mittbacksp­ar med systern Nicole, ser det som en fördel att börja hemma.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM Sabina Lundström, som bildar mittbacksp­ar med systern Nicole, ser det som en fördel att börja hemma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden