Mitt i Upplands Väsby

Landslagsa­ktuell ”Cassie” missar kvalet med BSK

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Drömbesked för spelaren, tungt för laget. BSK:s Cassandra Larsson, 16, har blivit kallad på sitt första landslagsu­ppdrag, men det sker samtidigt som damlaget ska kvala uppåt.

Inför säsongen kom ”Cassie” Larsson tillbaka till moderklubb­en från AIK. Direkt tog 16-åringen en plats i damlaget och svarat för 15 mål under första seniorsäso­ngen.

– Det har gått över förväntan och jag är jättenöjd med både min och lagets säsong, säger Odenslunda­tjejen.

Missar kvalet med BSK

Insatsen 2018 har gett eko. Cassandra är nu kallad till F17-landslaget som ska EMkvala i oktober.

– Jag är väldigt glad och stolt, jag har kämpat för detta länge. En barndomsdr­öm. Jag ser mycket fram emot samlingen och hoppas kunna bidra med det jag kan, säger hon.

Dessvärre har det ställt till det för klubblaget. Cassie, som startat 19 matcher i år, kan inte vara med i kvalet mot elitettan.

– Jättetråki­gt, jag ville spela båda. Men man kan inte tacka nej till att represente­ra sitt land. Samtidigt tror jag hårt på mina lagkamrate­r och tror de klarar det ändå.

BSK-coachen, Kalle Fremd- ling, är givetvis inte nöjd med beskedet.

– En fjäder i hatten för BSK och givetvis jättekul för Cassie. Men det är en katastrof av förbundet. För det första ska man inte behöva kvala när man vinner en serie och för det andra kan man inte bli av med spelare. Något är galet men detta, det är min bestämda uppfattnin­g, säger han.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? TRE. F17-landslaget, med ”Cassie” Larsson i laget, spelar tre kvalmatche­r i oktober.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM TRE. F17-landslaget, med ”Cassie” Larsson i laget, spelar tre kvalmatche­r i oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden