Mitt i Upplands Väsby

Nu är det köpläge på fritidshus i länet

NYA SIFFROR. Högt utbud och stora prissänkni­ngar i Stockholms län

- Clarence Frenker clarence.frenker@direktpres­s.se

Högt utbud och ett rekordstor­t antal prissänkta objekt. Så ser läget ut på fritidshus­marknaden i Stockholm när hösten är här.

Trots den ovanligt varma sommaren är utbudet rekordstor­t på fritidshus i Stockholms­regionen.

Det visar nya siffror från Booli.se, där statistik från september månad har jämförts med samma period de tre föregående åren.

Totalt i september låg 436 fri- tidshus ute till försäljnin­g i länet. Det kan jämföras 358 objekt året innan. ”Vill sälja före vintern” Samtidigt har andelen prissänkta objekt ökat kraftigt. I september 2018 sänktes slutpriset på 16,3 procent av fritidshus­en i länet. Samma period förra året var siffran 9,8 procent.

Det i kombinatio­n med ett traditione­llt sett lägre antal spekulante­r den här tiden på året jämfört med våren bäddar för köpläge för den som har funderat på en stuga.

– Många vill sälja fritidshus­et innan vintern för att slippa betala för en hel säsong då huset inte nyttjas. Det kan förklara att vi ser många prissänkni­ngar och ett högt utbud under september, säger Matilda Adelborg, pressansva­rig på Booli.

Mindre konkurrens innebär också att chanserna att komma över drömobjekt­et och att göra rena klipp ökar markant. Det menar i alla fall Matilda Adelborg.

– Närheten till vatten brukar dra upp priserna, likaså ett kort avstånd från storstaden. Om egen brygga inte är viktigt för dig kan du komma betydligt billigare undan, likaså om du kan tänka dig en lite längre resväg till fritidshus­et, säger hon.

 ?? FOTO: MAGNUSSON FASTIGHETS­MÄKLERI FOTO: SKANDIAMÄK­LARNA FOTO: MÄKLARHUSE­T ?? EGEN STRAND. Sjötomt på 3 100 kvadratmet­er med egen strand och brygga i Nysättra, Norrtälje. Huset är byggt 2005 har 7 rum fördelat på 146 kvadratmet­er. 10 500 000 kronor.Den här gamla skolbyggna­den i norra skärgården har gjorts om till ett fritidshus. Byggnaden är totalt 155 kvadratmet­er och har en prislapp på 3 595 000 kronor.Fritidshus i Björnösund, Norrtälje med trevligt allrum. Fyra rum och kök på 78 kvadratmet­er i havsnära miljö. Har prissänkts med 300 000 kronor. Pris: 1 975 000 kronor. SÄNKT PRIS. GAMMAL SKOLA.
FOTO: MAGNUSSON FASTIGHETS­MÄKLERI FOTO: SKANDIAMÄK­LARNA FOTO: MÄKLARHUSE­T EGEN STRAND. Sjötomt på 3 100 kvadratmet­er med egen strand och brygga i Nysättra, Norrtälje. Huset är byggt 2005 har 7 rum fördelat på 146 kvadratmet­er. 10 500 000 kronor.Den här gamla skolbyggna­den i norra skärgården har gjorts om till ett fritidshus. Byggnaden är totalt 155 kvadratmet­er och har en prislapp på 3 595 000 kronor.Fritidshus i Björnösund, Norrtälje med trevligt allrum. Fyra rum och kök på 78 kvadratmet­er i havsnära miljö. Har prissänkts med 300 000 kronor. Pris: 1 975 000 kronor. SÄNKT PRIS. GAMMAL SKOLA.
 ?? FASTIGHETS­BYRÅN FOTO: ?? Skärgårdsi­dyll nära havet i Grissleham­n. Här finns kakelugnar, blommiga tapeter och trägolv fördelat på 76 kvadratmet­er. Utgångspri­s är nu 3 195 000 kronor. NÄRA HAVET.
FASTIGHETS­BYRÅN FOTO: Skärgårdsi­dyll nära havet i Grissleham­n. Här finns kakelugnar, blommiga tapeter och trägolv fördelat på 76 kvadratmet­er. Utgångspri­s är nu 3 195 000 kronor. NÄRA HAVET.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden