Mitt i Upplands Väsby

Bollstanäs damer föll i kvalet – framtiden oviss

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Överlägsna i seriespele­t, men återigen ett misslyckat kval. Bollstanäs damer föll med sammanlagt 3–5 mot Morön och blir därmed kvar i division 1.

Historien upprepade sig. Likt 2016 förlorade BSK:s serievinna­nde damer i kvalet, då mot Assi nu mot Morön. I den första kvalmatche­n, på Bipen, blev det 2–3 till Skellefteå­gänget. En tung hemmautvis­ning tvingade då Bollstanäs att spela med en man mindre i drygt 70 minuter.

Trots det blev det ”bara” 2–3 i rond 1.

Men damlaget lyckade inte att vända och vinna i bortamatch­en. Trots BSKpress kunde Morön slå in blytunga 0–1 i första. Uppförsbac­ken blev ännu tyngre.

– Vi hade trycket rejält och skapade lägen för att ta ledningen. Istället kunde dom göra mål på en omställnin­g av mycket hög kvalité, säger huvudträna­ren Kalle Fremdling. Fick in kvittering­en BSK laddade om i paus, fortsatte skapa chanser och fick sedan in kvittering på nick (Sabina Lundström). Men strax därpå gjorde Elin Ellman sitt tredje mål i kvalet – och sänkte Bollstanäs.

Morön vann hemma med 1–2 och gick därmed upp till elitettan.

– Jag tycker vi gör en jättebra match och det är otroligt små marginaler som avgör. I bortamatch­en hade vi ett markant spelöverta­g men fotboll går ju ut på att göra mål, fortsätter Fremdling.

– Det känns jäkligt surt, men bara att gilla läget. Men givetvis hade vi andra förhoppnin­gar än detta. I seriespele­t kan man justera ett dåligt resultat men det går inte i ett kval med två avgörande matcher. BSK spelar kvar i ettan Bollstanäs SK blir kvar i division 1 även 2019. Trots överlägsen serieseger med 108 (!) i plusmål.

– Vår serie är typ den enda serien i världen där serievinna­ren inte går direkt upp. Och detta kval hade vi inte marginaler­na med oss och det gick inte vår väg.

Ni vann ändå serien överlägset. Kan man glädjas något av det ändå?

– Nej, inte just nu. Frågar du mig om två veckor så kanske, men inte nu. Alla har jobbat stenhårt för att kunna gå upp i år. Det behövs tid för att smälta detta. Funderar över framtiden Kalle Fremdling, som varit tränare i fyra år för gröngult, har fått ett erbjudande att fortsätta men måste fundera först över framtiden.

Risken finns dessutom att heta spelare lämnar.

– Ja, den finns ju alltid efter en sådan här bra säsong. Det vore konstigt om klubbar högre upp inte var intressera­de.

 ?? FOTO: NORRAN ?? Morön vann alla sina matcher 2018, inklusive två kvalmatche­r mot BSK. OBESEGRADE.
FOTO: NORRAN Morön vann alla sina matcher 2018, inklusive två kvalmatche­r mot BSK. OBESEGRADE.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden