Mitt i Upplands Väsby

Topplaget Väsby IK toppar även statistike­n

-

Nio matcher in östra hockeyetta­n toppar Väsby flera statistikt­abeller. Spelarna är dock inte nöjda.

– Vi är nöjda när vi gått till allettan, det är vad säsongen handlar om, slog Ludvig Wiita-Adamsson fast efter senaste trepoängar­en – 7–0 mot Tyresö-Hanviken i söndags.

Efter att Väsbylaget gjort två mål i tät följd var det ett lag på isen i Tyresö ishall. 10–0 låg närmare till hands än 7–1 och flera i truppen gladdes över 60 stabila minuter. Vilda Väsby sticker ut Statistisk­t sticker ett lag ut – Vilda Väsby. I serietabel­len ser det bra ut trots att Väsby spelat två, tre matcher färre än flera seriekonku­rrenter. I specifik statistik ser det ännu bättre ut, med undantag för utvisnings­ligan.

I den är Väsby bara ”näst bäst”. Visby/Roma har dragit på sig fler utvisninga­r. ”Så klart superkul” Väsby toppar statistike­n över gjorda mål i numerärt överläge, powerplay. Laget är bäst i att förhindra mål i numerära underlägen, box play. Och Väsby gör flest mål i förhålland­e till skott på mål, scoring efficiency.

– Jag har inte kollat all den statistike­n. Men det är så klart superkul och visar att vi gör rätt saker, säger Johannes Nilsson, som internt är poängbäst med två mål och elva assist. ”Rätt saker”? – Vi håller det enkelt, gör det vi tränat på och försöker inte att uppfylla hjulet igen. Nilsson är överens med Wiita-Adamsson om att ingen i truppen är nöjd. Han ser inte heller allettan som slutmål utan att laget strävar efter playoff/kvalspel.

Steg ett är dock att försvara placeringe­n bland lag som avancerar till allettan.

– Vi kan slå alla lag i serien.

Seriesuver­äna Hudiksvall och Enköping är lagen som besegrat Väsby.

– Andra perioden fäller oss mot Hudiksvall. Frånsett den är vi bättre än Hudiksvall, säger Johannes Nilsson.

På söndag 28 oktober spelar Väsby säsongens första hemmamatch – i Sollentuna mot Visby/Roma. Jonny Andersson

 ?? FOTO: JOHAN BOREHED ?? Johannes Nilsson svarade för ett mål och ett assist vid 7–0-segern mot Tyresö-Hanviken. TVÅ.
FOTO: JOHAN BOREHED Johannes Nilsson svarade för ett mål och ett assist vid 7–0-segern mot Tyresö-Hanviken. TVÅ.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden