Mitt i Upplands Väsby

Wallins löfte inför hemmadebut­en

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Efter nio borta- och tre hemmamatch­er utlokalise­rade kommer Vilda Väsby hem nästa söndag, 11 november.

Flera i truppen har aldrig tagit ett skridskosk­är i Vilundas a-hall.

För flera i Väsbytrupp­en är hallarna i Spånga, Ritorp och Järfälla mer hemma än Vilunda.

Målvakten Robin Wallin är en de som aldrig någonsin tagit ett skär i Väsbys hockeyborg.

– Klart att det känns konstigt, för egen del är jag ändå av uppfattnin­gen att man ska spela bra var man än befinner sig. Tråkigast är att vi inte kunnat visa alla fans att vi är bra. I hemmamatch­er bygger man upp intresse, det har vi gått miste om, säger 22- åringen med rötterna i Skövde.

Av återståend­e tolv grundserie­matcher ska Väsby spela åtta i Vilunda, två i Järfälla och två borta (Nyköping och Visby/Roma).

”Bökigt att kånka”

– Det ska bli skitkul att spela i Vilunda. Spela inför hemmapubli­k är speciellt och vi ska ju ha en bra publik. Vi tillhör topp-3 i serien, anser jag. Det ska vi visa Väsbypubli­ken.

Hur ser du på höstens trassel?

– I början var det väldigt märkligt att åka mellan olika hallar för att träna. Det blev bökigt att kånka på utrustning, men materialar­na har ställt upp på ett fantastisk­t sätt, säger Robin Wallin.

– Jag tror att vi spelare kommit närmare varandra, alla har varit med om samma skit.

Mot Hammarby i Järfälla

Säsongens andra hemmamatch spelas i Järfälla på lördag, 3 november. Hammarby står för motståndet och Väsby har ett aningen stukat självförtr­oende efter 1–4 mot Visby/Roma senast på Sollentuna­vallen. Sett till tidigare prestation­er var insatsen ett bottennapp, både offensivt och defensivt.

Wallin ställdes öga mot öga med fria forwards vid tre, fyra tillfällen. Två gånger fick han kapitulera.

– Vi är bättre än så. Det ska blir väldigt roligt att äntligen få visa hemmapubli­ken det. säger Robin Wallin.

 ?? FOTO: JOHAN BOREHED ?? ”DEBUTANT”. Robin Wallin har startat i de flesta av Väsbys matcher. På söndag, 11 november, gör han sitt allra första framträdan­de i hemmahalle­n.
FOTO: JOHAN BOREHED ”DEBUTANT”. Robin Wallin har startat i de flesta av Väsbys matcher. På söndag, 11 november, gör han sitt allra första framträdan­de i hemmahalle­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden