Mitt i Upplands Väsby

Sportpryla­r att låna

- Anders Ekström

Sugen på att låna ett par skidor? Eller varför inte en frisbee eller ett tält? Nu har ”Fritidsban­ken” i Väsby öppnat.

Idag finns den ideella organisati­onen ”Fritidsban­ken” på drygt 80 platser och nu finns den även i Väsby, efter ett initiativ av en kommuninvå­nare.

– Det var en småbarnsma­mma som tyckte det var sjukt att behöva köpa allting. Så hennes man startade upp hela organisati­onen 2013, säger Hanna Broberg Järild som är platsansva­rig.

– Det känns coolt att få vara i framkant kring detta och det ska bli jättekul.

På våning två i Vilundahal­len håller ”banken” öppet alla vardagar. Här går det att gratis låna sportartik­lar och utrustning åt både barn som vuxen.

Det finns låneutrust­ning till de flesta sporterna. Dessutom flytvästar, pulkor, fiskespön och massor med annat.

– Målet är att öka sponta- nidrotten och ge en möjlighet till att testa på en massa olika sporter, säger Hanna Broberg Järild.

Man kan låna från ”Fritidsban­ken” i allt från en timme upp till två veckor. Allt sker givetvis på egen risk och går något sönder är det ingen större fara.

– Det kan ju hända och det är ju i så fall bra för då har grejerna verkligen använts. Vi försöker laga istället för att slänga, som en del av återbrukst­änket.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? DET MESTA. Hanna Broberg Järild, 29, säger att det mesta inom idrott finns att låna på ”Fritidsban­ken”.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM DET MESTA. Hanna Broberg Järild, 29, säger att det mesta inom idrott finns att låna på ”Fritidsban­ken”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden