Mitt i Upplands Väsby

Har våra politiker den kompetens som behövs?

-

om det bedrövliga hanterande­t av ishallen, som gör det omöjligt att använda ishallen på det sätt som den är avsedd för. Under valrörelse­n fanns en samstämmig­het bland våra politiker att vi behöver bygga fler bostäder, få ett permanent bemanning av polisen och sist men inte minst akutmottag­ning på Löwenström­ska.

år sedan utrymdes den sista verksamhet­en i Folkets Hus då konditorie­t flyttades till Messingen. Det skulle ju börja rivas. Brödet bakas därefter inte i Väsby, utan måste transporte­ras hit.

Fram till idag står Folkets Hus igenbommat och ingen verksamhet har påbörjats som tyder på att rivning eller ombyggnad äger rum. Polisens verksamhet i Väsby utförs av personal stationera­de utanför kommunen, och det finns ännu inget besked om Löwenström­ska får sin akut.

Informatio­n om Folkets Hus och dess nybyggnad säger att byggherren inte tycker det är lönsamt i dagens läge att bygga, men hur har då kommunen skrivit sitt avtal? Kan de inte kräva att ombyggnade­n påbörjas, eller i annat fall byta ut byggherren!

polisstati­on och akutmottag­ning så väger uppenbarli­gen våra politiker för lätt. Kan det vara så, i fallet med akutmottag­ningen, att kommunledn­ingen inte överensstä­mde med ledningen i landstinge­t, och av den anledninge­n inte valt en kommun med fel politisk färg i första omgången?

I så fall borde chanserna för Väsby nu ha ökat efter nytt styre i kommunen!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden