Mitt i Upplands Väsby

HÄR TESTAR DANIEL OCH VICTORIA KICKBIKE I VÄSBY

Förra veckan fick Väsby kungligt besök av Victoria och Daniel – som kom för att spana in den nyöppnade Fritidsban­ken.

- Text: Anders Ekström

K ronprinses­sparets stiftelse är sedan en tid en av finansiäre­rna till organisati­onen ”Fritidsban­ken”. Det är, som bekant, ett sorts bibliotek där man kan låna begagnade sportpryla­r och nyligen öppnade en sportbank i Väsby.

Men kronprinse­ssparet har aldrig kunnat besöka en ”Fritidsban­k” tidigare, så då passade det väl bra att besöka en som både ligger nära och som dessutom är nyöppnad. Förra torsdagen kom det kungliga paret till Väsby och Vilundahal­len.

– De har inte haft tillfälle att besöka någon ” Fritidsban­k” tidigare och nu passade det bra in i deras schema, berättar Hanna Broberg Järild som är platsansva­rig i Väsby. Daniel slipade skridskor – Det var jätterolig­t att de kom hit, man blev verkligen ärad. Det kändes bra att få visa upp just vår fina ”bank” och våra härliga lokaler.

Förutom den kungliga delen av sällskapet var bland annat Riksidrott­sförbundet­s ordförande Björn Eriksson på plats. Även företrädar­e från kommunen och från ”Fritidsban­kens” centralorg­anisation.

Besöket, som varade i drygt en och halv timme, började med en rundtur i de nyöppnade och nyrenovera­de lokalerna på våning två i Vilundahal­len. Prins Daniel skänkte då en hockeyklub- ba och dessutom fick han testa på att slipa ett par skridskor.

– Jag förvarnade att det hackade för mig första gången och så blev det även för honom. Han sa att det inte var så lätt som det såg ut och att hans pappa alltid gjorde det åt honom som liten, fortsätter Hanna. Victoria på kickbike med högklackat Sedan kom själva höjdpunkte­n. Ute vid den nya pumptrack-banan fick man se en vy som man troligen aldrig får se igen. Prins Daniel och kronprinse­ssan Victoria – med högklackat (!) – åkte banan på varsin kickbike.

– De bjöd på sig själva och verkade trivas. De åkte med elever från årskurs 7 i Engelska skolan i Smedby. Hur har de två första veckorna sedan öppningen gått?

– Bra, tycker jag. Det har varit runt 200 utlåningar och det rullar på. Det tar ju ett tag att etablera sig och det är nu som det stora jobbet börjar.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: FRITIDSBAN­KEN ?? Kronprinse­ssparet åkte med elever från årskurs 7 i Engelska skolan i Smedby. TILLSAMMAN­S.
FOTO: FRITIDSBAN­KEN Kronprinse­ssparet åkte med elever från årskurs 7 i Engelska skolan i Smedby. TILLSAMMAN­S.
 ?? FOTO: FRITIDSBAN­KEN ?? CELEBERT. Prins Daniel och kronprinse­ssan Victoria trivdes i Väsby på torsdagen.
FOTO: FRITIDSBAN­KEN CELEBERT. Prins Daniel och kronprinse­ssan Victoria trivdes i Väsby på torsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden