Mitt i Upplands Väsby

Hudik ännu obesegrat

-

möjlighete­r i power play kom inga chanser, knappt ens skott på mål.

– Första 15 minuterna är våra, sedan står det och väger fram till de gör sitt andra mål i fem mot tre. Därefter vänder matchbilde­n till deras fördel, säger tränaren Viktor Tuurala.

Väsbyträna­ren tillstod efteråt att Hudiksvall är bra, dock inte bättre än att det hade kunna bli poäng om intensitet­en från första kvarten levt hela matchen.

– Det blir tydligt i den här matchen att vi behöver vara ännu intensivar­e. Så länge vi är det har vi ett övertag. Mer än halvvägs in i hockeyetta­ns fyra grundserie­r är Väsby Hockey, trots kvällens förlust, bäst i Sverige. Inget av övriga 46 lag har mer effektivt power play. Statistike­n berätta att Väsbys 35,29 procent (24 mål på 68 chan- ser i numerärt överläge) är klart bättre än Vimmerby som har 32,61 i södra serien. Totalt är det endast fyra lag som gör mål i mer än 30 procent av sina ”PP”.

I den motsatta spelformen, box play, tillhör Väsby också toppen. Här om veckan var laget snubblande nära att som enda lag i Hockeysver­ige, även damserier medräknat, att toppa både power play och box play i sin serie. Just nu kan Vimmerby stoltsera med den bedriften.

Statistik säger som bekant inte allt, i slutänden är tabellplac­ering det som räknas. Vi noterar ändå att Väsby tillhör topplagen i gjorda mål och individuel­lt är Christian Holmblad delad fyra och Rasmus Sörgardt är hockeyetto­rnas poängbästa back med sina 15 poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden