Mitt i Upplands Väsby

Tova Andersson, 17, tog två SM-medaljer

-

sprinten. Men oavsett var det jättekul och vi var alla väldigt nöjda med bronset.

Därpå lyckades Tova även ta ett brons på 200 meter frisim, hennes första individuel­la JSM-medalj i karriären. Dessutom ett nytt ”pers” (2.02,18).

– Jättekul! Jag har tränat hårt för att kunna uppnå mitt mål att ta medalj och det var kul att jag kunde prestera. Jag kände mig i bra form hela SM-veckan och är nöjd med mitt mästerskap, säger Tova som sedan blev femma i SMfinalen i samma klass. Förutom klubbens två medaljer gläds Väsby SS även över flera nådda A-finaler. Bland annat nådde Josefin Lindkvist en handfull finaler och ett par klubbkamra­ter till nådde även de till A-finaler.

– Vi hade flera framskjutn­a placeringa­r förutom våra medaljer. Det som vi gläds över allra mest är alla våra personliga rekord, säger Malin Borensjö som är en del av tränarteam­et i VSS.

– 75 procent av våra simmare ”persade”, vilket är den bästa statistike­n vi haft på SM/JSM. Vi har dessutom en ung trupp så om ett par år kommer vi att kunna ännu bättre resultat.

Väsby simsällska­p blev sjua i totalen både för seniorer och juniorer. Det är ett index där de tolv bästas resultat i varje klass ger poäng.

– Målet var att bli topp-5, men våra simmare simmade snabbare än de gjort tidigare och då är det svårt att inte vara nöjd. Vi hade även flera debutanter med som nu lärt sig hur det funkar på ett SM.

Nu till helgen genomförs ”Svenska simspelen” i Vilundabad­et. I december väntar Sumsim- finalerna för 17 unga Väsbysimma­re.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden