Mitt i Upplands Väsby

Borgerligh­eten tar över Upplands Väsby

-

kommunfull­mäktigebes­luten i slutet av oktober har det lagt sig en gråblå dimma över Upplands Väsby. Den rödgröna optimism som präglade kommunen före valet är nu som bortblåst.

Under den gångna mandatperi­oden har S, MP, V och VB genomfört stora förändring­ar som gjort skillnad för både unga och äldre invånare.Ungdomen har under 2018 börjat nyttja den fina Fritidspar­ken vid Vilunda för bland annat skateboard.

Ett stort antal nya bostäder i Runbyområd­et i form av Eds Allé och Prästgårds­marken har uppförts under mandatperi­oden. Det finns färdigproj­ekterade planer för totalt 2000 nya bostäder runt om i Väsby kommun. Förbättrin­gar inom skolområde­t (utbyggnade­r av Runby- och Väsby skola) och äldreomsor­gen har genomförts.

Väsbybor istället att förvänta oss ytterligar­e privatiser­ingar på skattebeta­larnas bekostnad inom skolan och omsorgen. Områdena ovanför Kairo och Sätra som föregående Allians ville exploatera till ” Väsby Sjöstad” kommer den nya Alliansen med hjälp av partiet Väsbys Bästa (VB) att fortsätta projektera som ” Väsby Sjöby” med 1 000 bostäder. Det märkliga är att Väsbys Bästa var ett av de drivande partierna tillsamman­s med MP i aktionsgru­ppen ”Nej till Väsby Sjöstad” som då vann folkomröst­ningen 2014. Nu har Väsbys Bästa bytt sida och kommer istället att stödja Alliansens byggnadspl­aner av ” Väsby Sjöby”. Kan vi lita på våra politiker?

Tyvärr måste vi Väsbybor inse att tryggheten, jämlikhete­n och rättvisan för oss medborgare inte kommer i första rummet under de kommande fyra åren.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden