Mitt i Upplands Väsby

Bohman kritisk mot Storm

- Anders Ekström

Den slopade skejtparke­n i Smedby har rört upp känslor. Mathias Bohman (S) är kritisk till Alliansen och framför allt mot Väsbys Bästa efter att partiet kovänt kring det klubbade förslaget.

I augusti togs de första spadtagen till en skejtpark i Smedby. Detta efter ett enhälligt beslut i kommunstyr­elsen där samtliga lokala partier fanns represente­rade.

Men sedan kom valet emellan. Det nya styret, där M, C, KD, L och VB ingår, har nu meddelat att den planerade skejtparke­n strukits ur budgeten. Ett svek mot väljarna och kommunens unga, menar tidigare KS-ordförande­n Mathias Bohman (S).

Framför allt riktar Sledaren kritik mot sitt före detta samarbetsp­arti Väsby Bästa. VB var med i den tidigare majoritete­n i Upplands Väsby, men har till denna mandatperi­od bytt sida.

– Det är en stor besvikelse att Väsbys Bästa, som profilerar sig som kommunens enda idrottspar­ti, plötsligt går emot skejtparke­n.

– De är med och tar åt sig äran i projektet och är med på första spadtaget. Sedan vänder de 180 grader och slänger ut den ur sin budget. Tungt och trist är förnamnet, jag är väldigt förvånad och besviken över detta.

Kommunalrå­det tycker inte VB tagit åt sig äran om skateparke­n.

– Absolut inte. Allting gick väldigt fort med skateparke­n inför valet. Den första platsen som vi pekade ut , vid utegymmet i Smedby, var bra men sedan ändrades det till en mindre lämplig plats. Det finns bland annat fjärrvärme­rör i marken och det saknas parkering. Med det i åtanke har jag inga problem att stryka skejtparke­n i den delen av Smedby.

Att de inte skulle satsa på idrotten avvisas helt av Roland Storm.

– Vår största prioriteri­ng just nu är en fotbollsha­ll och Väsbys Bästa är ett idrottspar­ti som lyfter idrotten. Efter en lösning för fotbollen kollar vi på nästa idrottssat­sning.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? MISSNÖJD. Mathias Bohman (S, till vänster) är besviken på Alliansen och deras före detta samarbetsp­artner Roland Storms Väsbys Bästa (ovan).
FOTO: ANDERS EKSTRÖM MISSNÖJD. Mathias Bohman (S, till vänster) är besviken på Alliansen och deras före detta samarbetsp­artner Roland Storms Väsbys Bästa (ovan).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden