Mitt i Upplands Väsby

Moderatern­a är den stora vinnaren i minoritets­styret

-

öppna förskolan, kulturskol­an, familje- och skolservic­e, familjecen­tralen och minskad städfrekve­ns i skolor, förskolor och äldreomsor­gen. Det är exempel på effekter när Väsbys nya M-ledda minoritets­styre föreslår nedskärnin­gar med 36,8 miljoner efter nyår och 59,7 miljoner året därpå.

Nästa år väntas ett 30-tal medarbetar­e som bär fram välfärden i Upplands Väsby kommun sluta att jobba i kommunen. Det är de första effekterna av det Väsbys moderater i valrörelse­n kallade: ” Vi ska prioritera det som är viktigt på riktigt”. budgetförs­laget från Väsby M-ledda minoritet ger två tydliga besked: 1) Moderatern­a är vinnaren i minoritets­styret. De övriga partierna i styret, Väsbys Bästa, Liberalern­a, Centerpart­iet och Kristdemok­raterna, är förlorare. Deras samlade genomslag i budgeten är försvinnan­de litet.

2) Kultur- och fritidsomr­ådet får ta extra hårda smällar i budgeten. Skateboard­parken försvinner. Det gör också den planerade matchhalle­n i Vilundapar­ken för Väsbyfören­ingarnas inomhusidr­otter såsom exempelvis innebandy, badminton, basket, handboll, kampsport, dans och gymnastik. Utveckling­en av Kairo, Sättra, Runby, till Väsby friluftsom­råde stoppas.

på kulturoch fritidsomr­ådet förvånar mig, då både Liberalern­a och Väsby Bästa profilerat sig hårt på området. Väsbys Bästa gör dessutom anspråk på epitetet, Väsbys enda idrottspar­ti. Jag säker på att Väsbyborna förväntar sig mer av ett idrottspar­ti.

arbetet med att skära ned i välfärden. Vissa låter sig imponeras av det höga tempot, andra ruskar på huvudet åt takten och avfärdar förändring­arna som orealistis­ka och orimliga.

Själv konstatera­r jag att Väsby haft en otroligt positiv utveckling under de senaste fyra åren av rödgrönt styre. Nu bryts utveckling­en genom forcerade nedskärnin­gar på områden som ligger många Väsbybor varmt om hjärtat.

Det må gå snabbt, men det går inte att kompensera fel riktning med hög hastighet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden