Mitt i Upplands Väsby

Väsby tar ny sats i julhelgen

-

har fyra bra femmor, förr har vi behövt gå på färre spelare för att konkurrera, säger Jesper Kemi. Jesper slutade efter 2016/17. Halvåret senare lockades han tillbaka av tidigare lagkamrate­n Fredric Korduner, som varvat ner i Viggbyholm. Efter en tid i Täbyklubbe­n kom han till insikt.

– Skulle jag lägga ner tid kunde jag lika gärna göra det ordentligt.

Det blev nio matcher 2017/18. I höst har han spelat samtliga 22. Hans namn skymtar sällan när målskyttar och passningsl­äggare summeras, vilket ger en orättvis bild.

Kväll efter kväll gör 26-åringen centerns emellanåt oglamorösa jobb – som slitgörat i box play. Och trots att han inte leder lagets mest produktiva enhet har han +4 i +/-statistike­n.

Jämför verksamhet­en nu och för sex år sedan, när du kom till klubben. Vad skiljer?

– Proffsighe­ten. Fysen, möjlighete­n till morgonträn­ingar. Allt har höjts flera snäpp.

– Jag tror på laget. Stundtals har vi gjort en väldigt bra grundserie. Vi är bra i power play och box play, vilket är viktigt. Fredrik Forsberg fick ett galet genombrott i allettan 2016/17. Jesper tror att killar i dagens trupp kan blomma likt ”Foppa”.

– Ta de jag spelat mellan på slutet. Både Nick (Hedemyr) och Waxin-Engback (Razmuz) har potential att göra många poäng.

Nio av tio lag från allettan tar sig till play off. Jesper ser längre.

– Vi ska nå kvalserien. Vi vill möta de bästa lagen och är inte rädda för något, säger Vilda Väsbys assisteran­de kapten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden