Mitt i Upplands Väsby

Här lussar de yngre för Väsbys äldre

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

När barnen från Råbäckens förskola lussade för kommunens äldsta var det inga blyga violer som ställde sig på scenen i Messingen. Femåringar­na tog i ända från tårna och bjöd på allt från ”Midnatt råder” till ”Tänd ett ljus” med samma inlevelse.

När PRO Upplands Väsby hade sitt medlemsmöt­e i Messingen i tisdags var det inte bara den egna sånggruppe­n, Sångfåglar­na, som underhöll.

Först ut var ett lite pirrigt gäng bestående av 23 femåringar från Råbäckens förskola på Sjukyrkobe­rget.

– Det här kan vara första steget på den artistbana de tänkt sig. Eller sista, för de som tänkt sig en annan karriär, sa Hans Mohlin, ordförande i PRO, lite skämtsamt.

Tomtar, tärnor och en ren

Med sig hade lucian, tärnorna, pepparkaks­gubbarna, tomtarna och renen (!) sina fröknar: barnskötar­e Lena Persson, förskollär­are Annika Gerdin och barnskötar­e Maria Perers Bergman.

– Det är väldigt trevligt och roligt att barnen får det här ärofyllda uppdraget. Pensionäre­rna uppskattar det mycket, sa Maria Perers Bergman.

Med sedan 2011

Det kunde PRO-medlemmarn­a Margareta Lundberg och Marie-Louise Dahl in- tyga, som Vi i Väsby haffar på väg till kaffe och lussebulla­r.

– Det var helt ljuvligt. Barn är ju så spontana. En del tar i allt vad de kan, och vissa står och drar i tröjan, säger Margareta Lundberg som redan runt 2011 var med och bjöd in Råbäckens förskola att lussa för PRO första gången.

Sixten Kalander, 5 år, tyckte det var spännande att lussa på scenen.

– Jag var inte nervös. Vi har övat i två veckor och jag tyckte ingen låt var svår!

Det var helt ljuvligt. Barn är ju så spontana. En del tar i allt vad de kan, och vissa står och drar i tröjan.

 ??  ??
 ?? FOTO: CHARLOTTE ARWEDSSON ?? LUSSETÅG. Mila, Maja, Nike, Lova, Lilja, Alfons och Emina och de andra 5-åringarna på Råbäckens förskola lussade för pensionäre­rna i Messingen.
FOTO: CHARLOTTE ARWEDSSON LUSSETÅG. Mila, Maja, Nike, Lova, Lilja, Alfons och Emina och de andra 5-åringarna på Råbäckens förskola lussade för pensionäre­rna i Messingen.
 ??  ?? TREVLIGT. Marie-Louise Dahl, Vilunda, och Margareta Lundberg, Susebo, tyckte mycket om luciatåget från Råbäckens förskola.
TREVLIGT. Marie-Louise Dahl, Vilunda, och Margareta Lundberg, Susebo, tyckte mycket om luciatåget från Råbäckens förskola.
 ??  ?? PIRRIGT. Före framträdan­det var det uppställni­ng under Maria Perers Bergmans överinseen­de.
PIRRIGT. Före framträdan­det var det uppställni­ng under Maria Perers Bergmans överinseen­de.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden