Mitt i Upplands Väsby

Ockupanter flyttar – fick el avstängd

- Jonny Andersson

Valentin Ponce har återfått sin bostadsrät­t efter att hans hyresgäste­r ockuperat den i över ett halvår. Som tack tog de med sig hans möbler.

Som Vi i Väsby tidigare berättat hyrde Valentin Ponce ut sin lägenhet till ett par i december 2017. Sista april 2018 gick kontraktet ut, men när Valentin skulle flytta tillbaka vägrade paret att flytta.

Inga myndighete­r kunde hjälpa honom och ärendet förväntade­s gå till domstol efter att hyresgäste­rna valt att överklaga det avhysnings­beslut de delgivits. Det hela såg ut att bli en utdragen process, men eftersom paret även slutade betala hyran kom Valentin på en annan utväg.

– Jag stängde av elen, berättar han. Förvaltare­n var skeptisk, bland annat orolig för kyl och frys men de är självavfro­stande och då gick de med på att stänga av.

Två dagar innan hade mannen ringt och varit hotfull.

– De skulle inte flytta, utan var inställda på att tingsrätte­n fick avgöra vem som hade rätt till lägenheten.

Efter två veckor utan el gav paret upp. Valentin Ponce fick dock tillkalla polis när han – via grannar som han upplevt som mycket stöttande – fick reda på att paret flyttade ut och tog med sig möbler.

– Mina möbler. Polisen kom men det kunde inte göra något eftersom hyresgäste­rna påstod att det var deras. Jag tycker att det är jättemärkl­igt, för mig är det ren stöld. De vägrade dessutom att lämna ifrån sig nycklarna, säger Valentin och fortsätter:

– Dagen därpå bytte jag lås och hade städfirma som kom dit i veckan och städade lägenheten som var rätt nedgrisad.

Han har ännu inte flyttat tillbaka.

– Jag behöver ordna några saker först.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? LJUSNING. Valentin Ponce hyrde ut sin bostadsrät­t i fem månader, sedan dess har han kämpat för att hyresgäste­rna ska lämna lägenheten. För en vecka sedan lyckades han.
FOTO: JONNY ANDERSSON LJUSNING. Valentin Ponce hyrde ut sin bostadsrät­t i fem månader, sedan dess har han kämpat för att hyresgäste­rna ska lämna lägenheten. För en vecka sedan lyckades han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden