Mitt i Upplands Väsby

VNG får innebandy på schemat

- Anders Ekström

I höst startar Väsby nya Gymnasium en LIU-utbildning för innebandy. Satsningen sker i samarbete med Rotebro IBK.

På Väsby Nya Gymnasium, VNG, kan eleverna idag välja att ha simning på skoltid (Nationell idrottsutb­ildning). Från och med i höst startas även en fotbollsut­bildning på skolan och hockey är på gång. Även triathlon kan var aktuellt.

Nyligen blev det klart att även ett innebandyp­rogram kommer att startas. Den kommer bli en lokal idrottsutb­ildning (LIU) och drivas i samarbete med Rotebro IBK.

– Vi hade diskussion­er med Rudbeck men det blev istället i Väsby, vilket känns jättebra. VNG har ett bra läge och vill satsa på detta, så det känns helt rätt, säger styrelsele­damoten Carl Schweiler som drivit projektet från Rotans sida.

Startar i höst

Från och med i höst kommer ungdomar födda 2003 att kunna söka LIU-innebandy på Väsby Nya Gymnasium.

– Solna och Täby har idag NIU-utbildning­ar, men efterfråga­n i Norrort är större än så. Det finns bra förutsättn­ingar att detta ska bli bra och Väsby är ett bra läge för vårt upptagning­sområde, fortsätter Schweiler.

VNG är glada att kunna erbjuda en sport till.

– Det här är ytterligar­e ett steg mot det bygge vi påbörjat, att göra VNG till en idrottssko­la. Till läsåret 2020/21 kommer vi att ha fem olika idrottsutb­ildningar att erbjuda och därmed möjlighet för Väsbyungdo­mar att kunna elitsatsa under gymnasieti­den i sin närmiljö, säger Jesper Stahre som är förstelära­re och idrottslär­are på VNG i ett pressmedde­lande.

Innebandyt­räningen kommer att skötas av RISledaren Mårten Storm på skolan och i närliggand­e hallar.

 ?? ARKIVFOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? SKOLTID. Från och med i höst kan du träna innebandy på skoltid i Väsby med Rotebro IS IBK som utbildare.
ARKIVFOTO: ANDERS EKSTRÖM SKOLTID. Från och med i höst kan du träna innebandy på skoltid i Väsby med Rotebro IS IBK som utbildare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden