Mitt i Upplands Väsby

Väsbygrabb­ar tog DM-guld med AIK

-

kvartetten guld i Storvretac­upen, i Uppsala, efter att gått obesegrade genom turneringe­n.

Förra veckan var det dags för nästa stora framgång. AIK vann guld i DM för juniorer (födda t.o.m. 1998).

– Målet var hela tiden att ta guldet och vi kände att vi hade en bra chans, berättar Sebastian Spåls som bor i Odenslunda. AIK vann först gruppspele­t och därpå alla utslagning­smatcher mot finalen.

– Det var en hyfsad enkel väg fram till semin då vi mötte Salem. De var bra men vi var aningen bättre och vann rättvist (3–1), säger Jesper Andersson, från Sjukyrkobe­rget, som spelar center i juniorlage­t.

I distriktsm­ästerskaps­finalen besegrades sedan Farsta IBK med 7–5.

– Farsta var starka men vi var lite bättre och hade bättre toppspelar­e, fortsätter Jesper. Det var riktigt kul att vinna och framför allt att göra det tillsamman­s med gamla kompisar. Jag hade aldrig spelat en sådan final tidigare så det var också en rolig upplevelse. Sebastian fyller på: – Det var såklart lite speciellt att vinna en titel tillsamman­s. Jag tycker det är riktigt kul att vi alla fortsatt spela och nu lirar i samma lag. Jesper är annars ordinarie i AIK:s allsvenska herrlag, medan Anton (från Runby/ Bollstanäs) är andramålva­kt där. Sebastian är med i herrtruppe­n, men inte fått speltid än.

Bollstanäs­sonen Filip och Sebastian spelar förutom i juniorlage­t även i moderklubb­ens a-lag på lån. För- utom att söka framgång i seniorlage­n – Grimsta och AIK – i vår, vill de blivande 19-åringarna även fortsätta skörda triumfer med juniorlage­t.

Gnaget siktar nämligen på att nå slutspelet i JAS (junioralls­venskan) och där avsluta juniortide­n med ett guld. Slutspelet spelas i Växjö i april.

– Ja, vi går för att nå slutspelet och ta guldet alla gånger. Det vore kul att även vinna det tillsamman­s, avslutar Jesper Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden