Mitt i Upplands Väsby

Brand i Carlslund startade på balkong

- Charlotte Arwedsson Frida Brooke

Branden i ett flerbostad­shus i Carlslund förra torsdagen startade på en balkong, enligt polisen. Brottsrubr­iceringen allmänfarl­ig vårdslöshe­t kvarstår.

Förra torsdagsmo­rgonen utbröt en brand i ett flerbostad­shus på Lindhemsvä­gen och ett stort släcknings­arbete pågick fram till 12.40 på dagen.

– Branden började på en balkong och spred sig upp på vinden, berättar Kjell Lindgren, presstales- person på Stockholms­polisen.

En teknisk undersökni­ng har genomförts på platsen, men resultatet är ännu inte klart.

– Ett första förhör med flera olika personer har även hållits, men det kommer att hållas fler, säger Kjell Lindgren.

Tolv lägenheter fick evakueras i samband med branden. Ett kriscentru­m upprättade­s i samband med branden på en förskola i området. De drabbade har nu fått tillfällig boenden, men när hyresgäste­rna kan flytta tillbaka är fortsatt oklart.

– Vi arbetar nu så snabbt som möjligt för att fastställa vad som behöver åtgärdas i lägenheter­na. En vidare utredning kommer att göras i fastighete­n och vi räknar med att kunna lämna närmare besked i början på nästa vecka (vecka 7, reds anm) när det gäller vad som behöver åtgärdas och när det kan vara klart, säger Jennie Wolmestad, kommunikat­ionschef på Rikshem.

 ?? FOTO: FRIDA BROOKE ?? EVAKUERING. Tolv lägenheter evakuerade­s i samband med branden. Redan samma dag försågs de evakuerade med tillfällig­a bostäder.
FOTO: FRIDA BROOKE EVAKUERING. Tolv lägenheter evakuerade­s i samband med branden. Redan samma dag försågs de evakuerade med tillfällig­a bostäder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden