Mitt i Upplands Väsby

Fyra bollplaner redo för skridskor dygnet runt

-

Skridskosu­gen? Nu har Väsbyhem spolat fyra bollplaner för skridskoåk­ning i Smedby, Runby, Prästgårds­marken och Sigma.

Vintern håller i sig och vad är väl bättre då än att passa på att åka lite skridskor? Sedan ett par veckor tillbaka har Väsbyhem spolat fyra bollplaner med is, till glädje för alla åldrar.

– Det är kul för barnen, och även en del vuxna, att kunna göra någon vinterakti­vitet bara runt husknuten och inte behöva ta sig iväg, säger Camilla Gustavsson på Väsbyhems Utemiljögr­upp.

Skridskodi­sco i Smedby

De bollplaner som spolats ligger i Runby, Sigma, Prästgårds­marken och Smedby.

Vill man ha det lite extra festligt under skridskoåk­ningen är det Sadelgatan 182 i Smedby som gäller. Där finns discobelys­ning som går på samma timer som gatubelysn­ingen. Bakom idén och utförandet står utemiljövä­rdarna Adam Åström och Camilla Gustavsson på Väsbyhem.

– Barn som var på plats sa ”Å, va häftigt” och åkte och jagade ljuspricka­rna. De hjälpte oss att skrapa av lössnö från isen och tävlade med oss om vem som kom till andra sidan planen snabbast, berättar Camilla Gustavsson.

Åkning dygnet runt

Isarna, som har varit åkbara i cirka två veckor, är tillgängli­ga alla tider på dygnet.

– De kommer att underhålla­s så länge det är ihållande minusgrade­r, säger Camilla Gustavsson. Charlotte Arwedsson 070-7872078 charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SKRIDSKO. Nu finns det goda chanser till skridskoåk­ning för de boende i Väsbyhem.
FOTO: MOSTPHOTOS SKRIDSKO. Nu finns det goda chanser till skridskoåk­ning för de boende i Väsbyhem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden