Mitt i Upplands Väsby

Karelius lägger ner fotbollska­rriären

-

startplats, delvis på grund av skador. Men jag har känt att jag velat sluta de tre senaste åren kanske. Trots det har jag alltid försökt varit profession­ell vilket mynnade ut i bra resultat i Karlberg och spel i division 1. Efter många års elitsatsni­ng väntar nu andra prioriteri­ngar i livet.

– Det är inte själva elitsatsni­ngen som jag tröttnat på, men jag har släppt alla tankar på att bli fotbollspr­offs. Hade jag haft kvar den ambitionen hade jag fortsatt kämpa, men jag vill annat med livet nu.

– När man spelar på en bra nivå är det press att prestera så det ska bli skönt att kunna slappna av mer och andas ut. Få mer frihet. Det är svårt att hinna med både elitidrott och det civila livet. Jag har blivit mer akademiskt lagd ju äldre jag blivit.

Är du nöjd med karriären?

– Ja, verkligen. Man har fått uppleva så mycket från fotbollen. Jag har lärt känna många människor och hela mitt tänk och ambitionsn­ivå härstammar från fotbollen. Jag har lärt mig massor, men nu är jag nyfiken på vad jag kan lära mig av andra saker, säger Mathias som vill fortsätta satsa på sin civila karriär.

– Jag har läst fysioterap­i i Uppsala och siktar på att plugga vidare. Man han stänger inte dörren helt för fotboll i framtiden.

– De närmaste sex månaderna känns det omöjligt och elitsatsni­ngen är förbi. Men kanske Karlberg någon gång i framtiden. Comeback i BSK då? – Nej, inte just nu. Jag har några kompisar som spelar där men det är inget jag överväger för tillfället.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden