Mitt i Upplands Väsby

Nya tv-avgiften är jätteoriml­ig

-

”K.Wahlbergs” åsikter om den nya TV-avgiften (publicerad vecka 4).

Som vanligt i Sverige börjar politikern­a i fel ände. Innan man inför ett nytt finansieri­ngssystem för Public Service TV/Radio borde man göra klart för sig vad man vill få av pengarna.

Att det som skall finansiera­s inte som nu är kraftigt överadmini­strerat och att man ställer krav på organisati­onen att satsa på riktig Public Service.

Krav på att man sorterar bort/avvecklar alla skräpprogr­am som inte hör hemma i Public Service. Ex. kärlekspro­gram för präster, första dejten, bantningsp­rogram för hundar, så ska det låta (för 20:e säsongen) eller köpa in engelska antikrunda­n.

Först när man gjort detta kan man börja titta på finansieri­ngen. Troligtvis kommer man då inse att man inte behöver tillföra ytterligar­e 500 miljoner utan kan reducera kostnadern­a med 34 miljarder. Men detta är säkert för mycket att hoppas på av svaga politiker som istället låter statliga SVT/SR få leva sitt eget behagliga liv utan större ansvar för deras allt för många undermålig­a produktion­er. Att välja bort monopolelä­ndet går ju inte!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden