Mitt i Upplands Väsby

Handgranat hittad i soprum

-

igenom lådan hittades ett föremål som liknade någon form av ammunition. Patrullen kunde efter inrådan av bombenhete­n transporte­rna delen till en kassun (betongskåp för vapenförva­ring). Delen skulle senare förstöras.

– Vi vet inte vem som lämnat den där eller hur länge den har legat. Vi är så tacksamma för att folk hör av sig när de hittar något misstänkt som den här lådan, säger Towe Hägg. Brottsrubr­iceringen lyder brott mot vapenlagen. Det är oklart huruvida delen av handgranat­en var farlig i det skick den lämnats i soprummet.

– Hade det varit en hel pjäs hade vi inte vågat åka i väg med den, men nu var det en del, så patrullen tog lådan och åkte i väg med den, säger Per-Erik Bärneman, förundersö­kningsleda­re på polisen.

– Min gissning är att någon har haft den här hemma och sedan velat göra sig av med den.

Han uppmanar därför allmänhete­n att passa på att lämna in ammunition och vapen när polisen med jämna mellanrum ger den möjlighete­n.

– Det är bara att ringa och säga att man hittat något misstänkt så kommer vi och hämtar det. Man kan vara helt anonym. Kom inte in till polisen, utan ring, understryk­er Per-Erik Bärneman.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden