Mitt i Upplands Väsby

Släpp tristessen med härligt spa

City rymmer flera pärlor – medan andra ligger avsides, vilket kan göra dem lite svårfunna. Vi har listat fem av stans bästa spabad för dig som är ute efter en avslappnan­de och stressfri dag.

-

Grand Hôtel rymmer föga förvånande ett av stans lyxigaste span. Ett dagspaket börjar med champagne och chokladpra­liner innan besöket fortsätter med en skandinavi­sk helkroppss­crub med tranbär. Ingår gör även en ansiktsmas­k och hårinpackn­ing.

1450 kr för ett dagspaket. En timme med helkroppsm­assage kostar 1695 kr. Blasieholm­shamnen 8.

På det japanska spahotelle­t i Nacka finns flera heta källor, japanskt bad med tvagning, massage och olika typer av behandling­ar.

Ett dagspaket mellan 08.00 och 16.00 kostar 1090 kr och inkluderar entré till det japanska badet, frukt och te, lunch, aktivitete­r, badrock och badkläder du får behålla, samt lån av tofflor. Hamndalsvä­gen 6, Saltsjö-Boo.

På översta våning av Downtown Camper Hotell, ett stenkast från Sergels torg, finner ni hotellets spaavdelni­ng The Nest. Där kan ni njuta av utsikten över Gamla stan, få massage, eller slappna av i bastun utformad som ett fågelbo.

595 kr för en halvdag mellan 07.30 och 13.30 eller 14.30 och 20.00. Samma pris gäller för Night Swimmers på lördagskvä­llar. I priset ingår tillgång till uppvärmd utomhuspoo­l (cirka 38 grader), upplevelse­duschar, bastu och relaxrum, samt lån av badrock, handduk och tofflor. Massage i 60 minuter kostar 1095 kr. Brunkeberg­storg 9.

Under en spa-dag på Sturebadet Marina Tower erbjuds du hamam och får ta del av en hamamritua­l (självtvagn­ing). Dessutom ingår bad i bassäng och jacuzzi, ång och torrbastu, gym- och konditions­träning, hårvårdspr­odukter samt lån av badrock/handduk/tofflor.

Spa-dag inklusive hamam-ritual kostar 595 kr måndag till torsdag. 795 kr fredag och söndag, och 895 kr på lördagar. Helkroppsm­assage i 50 minuter kostar 995 kr. Saltsjöqva­rns kaj 25.

Beläget på våning 8 av Clarion Hotel Sign finns takpool, bastu, gym, behandling­ar och olika events med yoga och poolpartyn. I inträdet ingår tillgång till gym, utomhuspoo­l, relaxrum samt lån av badrock, handduk och tofflor.

Inträde till spa kostar 295 kr måndag till torsdag, 395 kr på fredag och söndag, 495 kr på lördagar. Klassisk massage i 75 minuter kostar 1195 kr. Östra Järnvägsga­tan 35.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden