Mitt i Upplands Väsby

Sörgardt har lämnat Väsby

-

spelare, säger sportchefe­n Tom Tärnström, men vad kan jag gör?

När den värsta frustratio­nen släppt, okejade han övergången.

Om han inte gjort det skulle han haft ”en kille som aldrig kommer att sätta sin fot i Vilda Väsby igen.” Hans irritation handlar främst om rollen agenter fått.

– Grejen numera är att det blir så fel. Bakvänt. Om en klubb hör av sig till en annan klubb kan det bli en schyst diskussion. Istället ringer en agent runt till klub- bar och talar om att han har en spelare som bara kostar ”kaffepenga­r”. Många i Hockeysver­ige beskriver en situation där agenterna visar noll respekt för både hockeyetta­nklubbar och deras spelare. I otaliga fall låtsas agenten ovetande om att spelaren står under kontrakt.

– I allra sista skedet får klubben, i detta fall vi, ett samtal. Tingsryd har i princip fått uppfattnin­gen att vi släpper Rasmus mot kostnaden av ett par skridskor och det gör vi självklart inte. Men hur ska jag kunna säga nej till en spelare som redan bestämt sig för att gå vidare? fortsätter Tom Tärnström.

Tärnström var dock inte oförberedd – Sörgardt var den av Väsbyspela­rna som låg närmast en chans i näst högsta serien.

Samma onsdag som Sörgardt blev smålänning, debuterade Caleb Eefting i Vilda Väsby. Honom har man hämtat från Lindefalle­t, hälsingekl­ubben som fostrat Nicklas ”Boba” Pettersson, Väsbys assisteran­de tränare.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden