Mitt i Upplands Väsby

1 500 kaniner invaderar Bredden

-

som väger 7 kilo och uppåt.

– Sist vi arrangerad­e Landsutstä­llningen år 2014, då i Södertälje, fick vi dubbelt så många besökare mot vad vi räknat med, så vi hoppas givetvis på att många vill komma och titta. Det som är mest speciellt med just denna utställnin­g är att vårt förbund, Sveriges Kaninavels­föreningar­s Riksförbun­d, firar 100 år, säger Sanna Snaula Storm, kom- missarie för utställnin­gen. Förutom utställnin­gen för raskaniner kommer det att arrangeras kaninhoppn­ing och keldjursbe­dömning. Det kommer också finnas försäljnin­g av kanintillb­ehör och hantverk. – Kaninen är för många i dag ett sällskapsd­jur men för 100 år sedan var det mer en måltid på tallriken. I vårt förbund represente­ras båda bitarna och kaninen har de sista åren kommit igen mer som produktion­sdjur, säger Sanna Snaula Storm.

Under helgen kommer förutom kaniner även produkter att ställas ut som på ett eller annat sätt kommer från kaninen. Antingen från angoraulle­n som man spinner för att sedan kunna sticka en sjal eller ett skinn som man berett för hand.

– Utställnin­gen arrangeras helt ideellt, vi brinner för vår hobby. En hobby som inte så många vet existerar, säger förra årets svenska mästare, Caroline Liljeberg.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden