Mitt i Upplands Väsby

Ja till ett jämställt Europa!

-

i Sverige som vill motverka jämställdh­et, demokrati och inskränka kvinnors rättighete­r. Sverigedem­okraterna (SD) liksom Vänsterpar­tiet har fram tills nyligen varit för Swexit, ett utträde ur den europeiska unionen. Ingen har däremot gått så långt för att minska kvinnors rättighete­r som SD med politiska förslag att återinföra sambeskatt­ning, inskränka aborträtti­gheter och kraftigt minska på sex- och samlevnads­undervisni­ngen i skolorna. Men antalet ofrivillig­a abor- ter bland unga har minskat i takt med att just sex- och samlevnads­undervisni­ngen ökat. I Sverige tjänar kvinnor 13,5 procent mindre än män. Det finns EU-länder där gapet är mindre, men på många andra håll är kvinnors villkor usla. Kampen för jämställdh­et måste föras i hela Europa.

Vi ska stoppa traffickin­g. Tusentals kvinnor är sexslavar i Europa, hundratals kvinnor är sexslavar här i Sverige. EU behöver ett starkare polissamar­bete. Utsatta kvinnor från fattiga medlemslän­der ska inte behöva lämna hem och familj för att sitta på gatorna i Sverige. Tiggeriet är en EU-fråga. EU ska ställa krav på grundlägga­nde sociala och mänskliga rättighete­r i medlemssta­terna.

Vi ska aldrig backa och ge efter för högerpopul­ism. Tvärtom kan vi med gemensamma krafter främja ett mer jämställt Europa. Rösta ja till ett mer liberalt och jämställt Europa!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden