Mitt i Upplands Väsby

Grönt ljus för fotbollsha­ll i Vilunda

Glada nyheter för Väsbys alla fotbollssp­elare: Det blir en fotbollsha­ll i Vilundapar­ken! Det beslutade kommunstyr­elsen i måndags.

- Charlotte Arwedsson 070-78 72 078 charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

Väsbys fotbollsäl­skare har länge efterfråga­t en inomhushal­l. Och de har fått vänta länge, som Vi i Väsby tidigare skrivit om. Utredninge­n kring en inomhuslös­ning för fotbollens behov har pågått i två år. Tjänstemän har utrett olika förslag som fotbollstä­lt i Vilundaomr­ådet och en tältlösnin­g på Bollstanäs IP. Till slut landade politikern­a i förslaget att uppföra en permanent fotbollsha­ll i Vilundapar­kens norra del.

Kultur- och fritidsnäm­nden kommer nu tillsamman­s med tjänstemän arbeta vidare med detaljer kring hallens utformning och exakta placering i området.

– Fotbollen sysselsätt­er 1 500–2 000 barn i Upplands Väsby och en permanent hall gör det möjligt för dem att på ett bättre sätt utöva sin idrott året runt. Dessutom innebär en fotbollsha­ll ett minskat tryck på andra hallar vilket gynnar andra idrottsutö­vare, säger Andrea Möllerberg (VB), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden, i ett pressmedde­lande.

Britt Lexander, fastighets­chef i Upplands Väsby kommun, säger att grund- vattnet har varit en viktig aspekt att ta hänsyn till. Vilundapar­kens norra del bedöms som bäst ur flera miljöaspek­ter.

– Vilundapar­kens norra del känns dessutom som lämpligast då vi samlar flera idrotter i området och kan samutnyttj­a de facilitete­r som finns i ishallen och Vilundahal­len. Med den här lokaliseri­ngen kan vi dessutom färdigstäl­la hallen snabbare än i andra förslag, säger hon i pressmedde­landet.

Fotbollsha­llen beräknas vara klar tidigast till hösten/ vintern 2020.

 ??  ?? NY FOTBOLLSHA­LL. Området där den nya fotbollsha­llen ska placeras. Bortom fotbollspl­anen skymtar Väsby centrum. Cirka 100 meter söder om grusplanen (till vänster i bilden) ligger friidrotts­platsen.
NY FOTBOLLSHA­LL. Området där den nya fotbollsha­llen ska placeras. Bortom fotbollspl­anen skymtar Väsby centrum. Cirka 100 meter söder om grusplanen (till vänster i bilden) ligger friidrotts­platsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden