Mitt i Upplands Väsby

ANTARESBOX­ARE SKÖRDAR MEDALJER PÅ SM

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

11-åriga Kiara Bodnar gjorde SM-debut, tog guld – och blev dessutom bästa boxare i damer B-klassen. Lagkompise­n Adam Mohsen knep sig ett brons.

Trots bara drygt åtta månader som boxare visade Kiara Bodnar, 11, stora färdighete­r på diplom-SM. I sin SM-debut tog 11-åringen guld – och blev dessutom bästa boxare i damer B-klassen.

Innebandy var inget för Kiara Bodnar så istället började hon med boxning i Antares BK. Hon hade sett några videoklipp på sporten och gillade det hon såg.

– Det kändes bra från start med boxningen. Jag fick ett bra bemötande här och fastnade direkt, säger Kiara, från Sigma, strax innan fredagens träningspa­ss i Smedbyloka­len.

Att det var jobbigt med boxning visste Kiara, men kanske inte att det var så jobbigt.

– Det är riktigt hårt och svettigt, mer än jag trodde på förhand. Jag kör med killar i olika åldrar och det har gett mig mycket. Jag lär mig väldigt mycket på varje pass, fortsätter Kiara som tränar fem dagar i veckan.

Snabb utveckling

Hårdtränin­gen gav snabbt effekt och Kiara – som blir tolv i år – visade sig ha fallenhet för sporten. I sin första match, för drygt tre månader sedan, förlorade hon knappt mot en kille.

Det var bra uppvärmnin­g inför diplom-SM som nyligen genomförde­s i Söderköpin­g. I 44-kilosklass­en för flickor slog Kiara en boxare, från Tiger BK, i SM-finalen med maximala 3–0.

– Det kändes bra i finalen och det var en hyfsat enkel match. Jag blev stoppad flera gånger för att jag slog för hårt, man får ju bara toucha egentligen.

Sigmatjeje­n hade hårdtränat med tränaren Janos Sarossy inför SM i drygt två månader – och det gav alltså effekt. Hon vann både SM-guld och pris som bästa boxare i dam B-klassen.

– Det kändes jätte, jättebra att vinna. Det var så skönt när de ropade upp mitt namn till prispallen.

Du nådde SM-medalj supersnabb­t. Hur känns det?

– Jag trodde inte att jag skulle kunna nå mitt mål så fort så det känns såklart bra. Nu har jag fokus på att bli bättre och bättre. Det är två hårda år kvar innan jag kan börja tävla som amatör som 14-åring.

Även Adam tog medalj

Antares boxningskl­ubb tog även ett brons på diplomSM. Det var Adam Mohsen, 13, som knep det i +63-kilosklass­en.

– Det kändes bra och kul med medalj på mitt första SM, men jag ville mera. Nästa gång ska jag ta guldet, säger Adam från Carlslund.

Jag kör med killar i olika åldrar och det har gett mig mycket.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? LÄRORIKT. Kiara tränar bara med killar i Antares och det har gett henne mycket. Här tillsamman­s med Adam Mohsen som tog brons på diplom-SM nyligen.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM LÄRORIKT. Kiara tränar bara med killar i Antares och det har gett henne mycket. Här tillsamman­s med Adam Mohsen som tog brons på diplom-SM nyligen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden