Mitt i Upplands Väsby

BSK:s damer åker ur division 2

-

des få in tio nya spelare. De flesta hade spelat i klubben tidigare.

Dock kunde inte degraderin­gen förhindras. Bollstanäs handbollsd­amer har inte tagit poäng sedan omgång 5 i oktober och nyligen stod det klart att de åker ur division 2.

– Vi hade ju ett helt nykomponer­at lag så man kunde inte förvänta sig för mycket. Målet var ju att hänga kvar och jag tycker ändå vi gjort stora framsteg sedan jag kom in, säger tränaren Hampus Sörensen.

BSK har gjort några bra insatser, men inte riktigt räckt till.

– Jag tycker vi gjort flera bra matcher, bland annat Lidingö borta. Hade vi haft full bänk så hade vi nog kunnat ta poäng, vilket känns lite synd nu. Vårt enkla spel, med mera fart på niometer, har sett bra ut men inte gett några poäng tyvärr. Sörensen kan stanna som coach om laget och BSK vill det och han ser positivt på en omstart i division 3.

– Ja, jag är ändå positiv och vi ska ha ett lag även 2019/20. Vi får en bra möjlighet att bygga från grunden och förhoppnin­gsvis spela lite enklare matcher och då bygga upp självförtr­oendet.

– Framtiden är ljus och jag ser potentiale­n. Vi jobbar på att få in fler spelare till laget och kommer jobba mycket med att spelarna lär känna varandra bättre vid sidan av plan. Det har det inte funnits tid för nu.

En omgång återstår av serien men Bollstanäs blir oavsett sist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden