Mitt i Upplands Väsby

Väsbys veteraner klara för uppflyttni­ng till eliten

-

laget i alla matcher. Vi var någon klass bättre än konkurrent­erna i år, säger Arne Carlsson som är spelande general manager för laget. Truppen består av drygt 20 spelare där alla har en tydlig Väsbykoppl­ing. I laget finns bland annat VIK-profiler såsom Per Bergman, Lars Thynell, Erik Eklund, Tomas Åsell och Peter Lundström.

Nästa säsong ska veteranern­a spela i elitserien mot bland annat AIK och Sollentuna HC.

– Det känns bra och jag tycker vi höll den nivån redan nu. Vi ansökte om att få ett wild card men den avslogs, fortsätter 52-åriga Arne som själv är fostrad i klubben och spelat hockey i 45 raka säsonger.

Till nästa säsong väntar alltså högsta ligan och dessutom veteran-VM i Vancouver, Kanada. Väsby blev tillfrågad­e och tackade ja.

– Det blir en kul grej i synnerhet eftersom det ska spelas i Kanada där mycket kretsar kring hockeyn. Vi kommer spela i NHL-leveln, vilket är den högsta klassen, så det lär bli en del namnkunnig­a motståndar­e.

Siktar ni på att förstärka laget inför 2019/20?

– Vi har några spelare i rockärmen och på VM kommer Peter Wallén att vara med. Det viktigaste är att eventuella nyförvärv har anknytning hit och stort hjärta för klubben.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden