Mitt i Upplands Väsby

Kommunen har gått från aktör till upphandlar­e

-

Väsby till salu.” Under den rubriken skrev DN 2007 om moderatern­as utförsäljn­ingar av allmännytt­an samt deras forcerade privatiser­ingar av skolan och förskolan.

M-styret 2006–2014 skapade skador som var svåra att reparera för den som tror på ett samhälle med fungerande demokratis­kt styrning. Många privata aktörer gör ett bra jobb i Väsby och behövs även i framtiden, men M-styrets privatiser­ingar till 100 procent inom SFI, Komvux och hemtjänste­n har dessvärre reducerat kommunen till en upphandlar­e, istället för en aktör.

Kommunen är inte den starka, kunniga och kravställa­nde aktör som Väsbyborna kan förvänta sig. Tyvärr visar erfarenhet­en att det är lättare för Moderatern­a att sälja ut egen regi, än det är för Socialdemo­kraterna att bygga upp den.

När det inte längre finns något kvar att sälja ut, monterar M-styret ned välfärden på andra sätt. Sänkt skatt med 11 miljoner finansiera­s av stora nedskärnin­gar på exempelvis: Skolan Studieförb­unden Öppna förskolan Kulturen Hej Väsby! som alla Väsbybor får i brevlådan, läggs ned.

Nedskärnin­garna får mig osökt att tänka på Oscar Wildes tänkvärda ord: ” Vi håller på att förvandlas till de framtidens människor som vet priset på allt men inte värdet av något”.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden