Mitt i Upplands Väsby

Inget fotbollstä­lt men en parkbänk B

-

Bollstanäs får litet längre till träningen vintertid, men i villorna runt idrottspla­tsen kan man andas ut. Tältet skulle bli 20 meter högt, högre än ett sexvånings­hus, och skymt utsikten från altanerna i grannskape­t.

– Det hade inte blivit någon vacker byggnad, och jag förstår att kringboend­e som kände till planerna nu är glada, säger Andrea Möllerberg från Väsbys Bästa, ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

nyligen suttit som ordförande i fotbollsse­ktionen i Bollstanäs sportklubb, men tycker ändå att det är bättre att en ny inomhusanl­äggning placeras centralt i Vilundapar­ken. BSK är visserlige­n Väsbys i särklass största fotbollsfö­rening, men det finns ytterligar­e fyra klubbar och dessutom en för amerikansk fotboll.

För BSK kunde tältet enligt Möllerberg ha medfört extrajobb. Föreningsm­edlemmar hade kanske fått mobilisera­s två gånger om året för att riva eller resa tältet. Det skulle bara ha använts vintertid. Tältet hade emellertid blivit billigare för kommunen än den nya fotbollsha­llen, som beräknas kosta 42 miljoner kr. Ett tält hade man fått för 24 miljoner och driftskost­naden hade blivit lägre.

Möllerberg bedömer att den nya hallen kan stå klar hösten 2020. Väsby satsar mycket på idrott. Nytt ridhus i Sättra, ny is i Vilundahal­len och nu en fotbollsha­ll. Längre fram finns planer på ytterligar­e anläggning­ar i Vilundapar­ken, som ska bli ” Väsby idrottssta­d”.

är man emellertid missnöjd. Konstgräsp­lanen är i uselt skick och i ett ampert upprop till kommunpoli­tikerna varnar Runby IF för att Stockholms fotbollsfö­rbund kan komma att döma ut planen. Föreningen kräver att den rustas upp omgående, att konstgräse­t byts ut efter sommaren och att kommunen börjar planera för en större fotbollspl­an med intilligga­nde idrottshal­l.

Andrea Möllerberg säger sig vara medveten om problemen, även om hon inte besöker Runby varje dag. En utredning pågår om att byta ut gräset och bredda planen för 9-mannalag. Befolkning­en i området växer och det behövs en ökad kapacitet, medger Möllberg. Hur det blir med en ny sporthall är emellertid oklart.

– Vi får ta ett steg i taget, säger hon.

vi inget fotbollstä­lt, men vi har nyligen fått en ny parkbänk på strandprom­enaden. Det har kommunen kostat på oss, men somliga flanörer menar att bänken är felvänd. Man sitter med ryggen mot sjön, ser ingenting av vattnet, utan får i stället följa hur villaägarn­a på Rudgränd klipper sina buskar eller kliver ur och i sina bilar. Oftast händer det ingenting.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden